DOJENJE U JAVNOSTI? ‘Ako je dopušteno dojenje, onda možemo obavljati nuždu i seksati se’

flickr.com

Udruga RODA organizira Javno dojenje u centru Zagreba, na Zrinjevcu, u subotu 3. listopada točno u 12 sati.

Iako je većina žena barem jednom ispod oka pogledala majku koja doji u javnosti, kada su i same postale majke činjenica je kako se njihov stav po tom pitanju itekako promijenio. Naime, možete li zamisliti da morate po cijele dane ostajati u kući samo zato što postoji mogućnost da beba u šetnji ogladni?

Upravo zato udruga RODA – Roditelji u akciji organizira javno dojenje u centru Zagreba na kojem će se okupiti majke koje doje, ali i one koje ne doje na javnim mjestima i kojima je potrebna podrška zajednice. Iz RODE poručuju kako dojiti možete svugdje: na ulici, na klupi, dok čekate u redu pošte ili sjedite u tramvaju.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Na štandovima na Zrinjevcu će od 11 do 13 sati ćete moći dobiti informacije o dojenju i različite edukativne materijale, letke i brošure.[/box]

ŽESTOKA RASPRAVA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: ”Otvorili ste Pandorinu kutiju!”

Međutim, čini se kako je ovo još jedna od onih tema koja je uspjela podijeliti građane pa tako veći broj njih ne želi gledati majke koje doje u parkovima, klubovima, tramvajima te ostalim javnim površinama. Na Facebook stranici Antene Zagreb objavljena je fotografija mama koje doje svoju djecu te je postavljeno pitanje: ”Kakav je vaš stav prema dojenju u javnosti?

12074608_888621554506736_3118474270061287144_n

Ovo su samo neki od odgovora, a prema svemu sudeći razvila se poprilično burna rasprava.

”Podrzavam ali DISKRETNO!! A ne izbaciti cicu i ajmo neka mi ju svi gledaju. Jednom prilikom sam sa svojom bebom i muzem bila u mulleru i suprug je zapeo za coksu i trazio ju trazio da bi mi rekao; aj ti, tocno ispred njih je mama sa bebom i cica joj je vani. Bas mu je bilo neugodno. Gda se fino setala po centru bez bada! E to ne podrzavam! Uzmite pelenu gazu i pokrijte sto se pokriti i treba!”

”Dojenje da, ali ne gleda mi se nicija sisurina na kavi, u parku ili u tramvaju. Postoji primjeren nacin za to, platnena marama sve prekrije, a beba jede i eto ga.”

”Otvorili ste Pandorinu kutiju… U vrijeme kada na sve strane ispadaju cice i guzice, dojenje je nešto najprirodnije i najdivnije što se može vidjeti. Dojenje je hranjenje djeteta, bilo kad i bilo gdje. Svatko tko u tome vidi nešto seksualno ili degutantno (a to su na žalost obično ŽENE unsure emoticon ) trebao bi malo u posjetu kod psihijatra!”

”Za sve one koji kazu da je dojenje prirodna stvar,reci cu samo ovo i obavljanje nuzde i sex je prirodno,pa ajmo onda svi u park da si malo olaksamo”, komentari su na društvenim mrežama.

 >>> PRAVA VELIČINA MAJČINSTVA ‘Moja curica povremeno se budila u želji za pokojom kapi mlijeka’


Komentari