‘Dojdi osmaš, Zagreb te zove’: Budućim srednjoškolcima će se predstaviti čak 80 škola

commons.wikimedia.org

Ova manifestacija od velike je pomoći budućim srednjoškolcima.

Na inicijativu i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, a u organizaciji Grada Zagreba, Prirodoslovne škole Vladimira Preloga, Škole za grafiku, dizajn i medijsku produkciju i Ugostiteljsko-turističkog učilišta, u petak, 12. svibnja, na Trgu Nikole Šubića Zrinskog, 14. godinu zaredom održat će se manifestacija Dojdi osmaš, Zagreb te zove!

Program traje od 10,00 do 16,00 sati, a manifestaciju će u 12,00 sati službeno otvoriti gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić. Kao i ranijih godina, srednje škole Grada Zagreba predstavljaju učenicima završnih razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima svoje programe, aktivnosti i dosadašnja postignuća svojih učenika.

Prilika je to da učenici VIII. razreda osnovnih škola šetajući omiljenim zagrebačkim parkom i družeći se s učenicima, nastavnicima i ravnateljima upoznaju obrazovne programe čak 80 škola, kako gimanzija tako i strukovnih srednjih škola koje djeluju u Zagrebu, potaknu ih na razmišljanje i pomognu im u donošenju odluke i odabiru programa koji će uvelike odrediti daljnji tijek njihovih života.


Komentari