DOGODILO SE PRAVO BOŽIĆNO ČUDO! Baka Marija nije ih čekala na dogovorenom mjestu, a onda je ON umiješao svoje prste (FOTO)

FOTO: Sitana Omer/ZAGREB.INFO

Troje dobrotvora baki Mariji ipak su uspjeli dati pripremljenu pomoć. 

Zagrepčanin Robert Hirc svakodnevno je posljednjih mjeseci, prolazeći Draškovićevom ulicom, ostavljao po nekoliko kuna u ruke bake Marije. No, u nadi da joj pomogne još više, prije deset dana njenu fotografiju objavio na Facebooku, apelirajući na sve sugrađane da na bilo kakav način pomognu ovoj 86-godišnjoj starici.

Facebook
Foto: Robert Hirc

Slika je tada dobila 2000 lajkova i mnogo shareova, i ne sumnjamo, dotaknula srca mnogih sugrađana.  No, nije sve ostalo na virtualnoj razini. Kako je i naš portal objavio apel za pomoć baki Mariji, obratili su nam se iz humanitarne udruge Are You Syrious? Kako osim izbjeglicama, pomažu i socijalno ugroženima, pomoć za baku Mariju već su imali pripremljenu . No, jednostavno ju nisu mogli pronaći. Udružili smo snage i krenuli u potragu nadajući se najboljem.

Tri dana smo ju bezuspješno tražili u Draškovićevoj. Kada je objavljeno da tražimo baku Mariju, građani su nam u roku od sat vremena javili gdje se nalazi. Otišli smo do nje i dogovorili se da ćemo se sljedeći dan sresti u istoj, Varšavskoj ulici, kako bismo joj donijeli pripremljenu pomoći.” ispričala nam je Sanja. 

Međutim, bake jutros nije bilo u Varšavskoj. Svejedno, slučajnost je htjela da Sanja i Martina svoj automobil parkiraju upravo na lokaciji gdje je bila i baka Marija. Sanja i Martina iz udruge Are You Syrious? , zajedno s gospodinom Hircem, baku Mariju jutros su pronašli u blizini Britanskoga trga.

Baka_Marija_2

Baka_Marija_5jpg

Samozatajna i skromna, baka je primila dvije velike vreće pomoći u odjeći, obući i hrani. Nije mnogo govorila, ali je rekla “Bog vas Blagoslovio.”

Ova 86-godišnjakinja vjerojatno je promijenila lokaciju zbog dosadašnjih loših iskustava.

“Meni je ispričala kako su joj jednom isto tako obećali donijeti pomoć, pa su sutradan došli s policijom.” rekao nam je gospodin Robert. 

Iako zadovoljni što su joj mogli barem na takav skroman način pomoći, ovim dobrotvorima jasno je da baka Marija treba stalnu pomoć. “Trebamo napraviti nešto da ju se makne s betona!” složili su se svih troje.

”Ovo je baka Marija. Ima 86 godina, slabo čuje, hoda teško pomoću štake i nema nikog svog. Svaki dan sjedi na hladnom tlu na tramvajskoj stanici na Draškovićevoj. Iz Rudeša je. Za svaku dobivenu kunu zahvalno sklapa ruke. Pitam ju hoće li da joj kupim pecivo u obližnjoj pekari. Kaže, nema zube. Molim me da joj u Konzumu na uglu Draškovićeve i Trga hrvatskih velikana kupim ulje i rezance za juhu. Pokazuje mi odlijepljenu potplatu na cipeli.  Pomognimo baki Mariji. Zagreb nisu samo obnovljene fasade, zvonici i parkovi. Zagrebačka sirotinja naša je zajednička tuga. Podijelite ovo i tko može neka pomogne. Lako ćete ju naći. Svaki dan na istom mjestu.”, napisao je građanin te objavio njezine fotografije koje su još jednom dokazale kako Zagreb ima neopisivo veliko srce te kako božićna čuda nisu nešto što gledamo isključivo na filmskim platnima…

>>>POMOZITE, DIJELITE DALJE! Traži se baka Marija, dobra srca žele joj pomoći (FOTO)

>>>NA PRIČU BAKE MARIJE NISMO MOGLI SAKRITI SUZE Evo zašto je baka osvojila srce Zagrepčana (FOTO)


Komentari