DOGAĐANJA U ZAGREBU: Dan posvećen srcu, kretanju i pčelama

Ivan Ramađa

Subota u Zagrebu je sve samo ne dosadna.

Gradonačelnik Milan Bandić od ranog jutra je na terenu pa je tako već u 7 obišao Gradsku četvrt Novi Zagreb- zapad. Raspored mu je izgledao ovako:

Podbrežje (prostor budućih stambenih građevina te raznih društvenih, kulturnih i sportskih sadržaja)

Mrkšina ulica 67 (budući Trg sv.Klare – uređenje crkve Sv.Klare, župnog dvora i okoliša)

Mrkšina ulica 40 (objekt DVD-a – uređenje krovišta)

Mrkšina ulica 38 (uređivanje pročelja)

Trnsko 13-14 (uređenje dječjeg igrališta)

Siget 16-22 (uređenje dva dječja igrališta)

Brajkovićev prolaz (sanacija platoa)

Nakon toga uputio se na Jarun kako bi u 9 sati obilježio Svjetski dan hodanja povodom kojeg će Hrvatski zavod za javno zdravstvo provesti javnozdravstvene akcije Hodanjem do zdravlja i Volonteri u parku.

Već sat vremena nakon Bandić je bio na Zagrebačkom velesajmu na otvorenju Dana pčelarstva koji se održavaju u sklopu 2. međunarodnog pčelarskog sajma Apitera Zagreb.

>>> ŠTO SE DANAS DOGAĐA U GRADU? Slavimo starije osobe, a netko će osvojiti i nagradu ‘Europski građanin’

U 11,00 sati, gradonačelnik Bandić, kao pokrovitelj, sudjelovao je u vožnji Volonterskim tramvajem na subotnoj špici kao najavi projekta 72 sata bez kompromisa. Projekt organizira Udruga SKAC Palma od 13. do 16. listopada, kada će više od 800 mladih oživjeti Zagreb beskompromisnim volontiranjem u 80-ak volonterskih akcija različitog karaktera.

Mjesto susreta: okretište kod Zapadnog kolodvora

Već u 11.15 Bandić je bio na Europskom trgu. Posjetio je manifestaciju Otkrijte Bjelovarsko – bilogorsku županiju u sklopu koje se predstavlja turistička ponuda te županije. U 11.30 pak spustit će se na Trg bana Jelačića kako bi otvorio Sajam Obrtnici među nama. Tamo će se i zadržati do 11.45 kada će podržati javnozdravstvenu akciju u povodu obilježavanja Svjetskog dana srca pod sloganom Pokrenite svoj život.

U 12,30 sati, u Kulturnom centru Narodnog sveučilišta Dubrava, Avenija Dubrava 51a, gradonačelnik Milan Bandić nazočit će 70. obljetnici tehničke kulture u gradu Zagrebu koja se organizira kao završnica trodnevne manifestacije Dani tehničke kulture. Tom prigodom gradonačelnik će dodijeliti Nagradu tehničke kulture Dr. Oton Kučera za 2015.

Manifestacija V. Dani tehničke kulture održava se u organizaciji Zagrebačke zajednice tehničke kulture kojom se želi informirati javnost o nebrojenim mogućnostima bavljenja nekom od tehničkih djelatnosti.

Ipak je Bandić i napraviti malu pauzu pa će na sljedeći događaj tek u 17 sati. Radi se o Noći prvaka, odnosno proslavi pobjede bjelovarskih lađara na Utrci lađa na Neretvi.

Na poziv predsjednika Sportske udruge ARGO Tomislava Smrčeka, u subotu, 1. listopada, u 17,00 sati, u Gudovcu, Sajamski prostor Gudovac (aukcijska dvorana), gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić pridružit će se svečanosti Noć prvaka u povodu pobjede bjelovarskih lađara SU Argo na Maratonu lađa na Neretvi.


Komentari