Događaj koji je uznemirio Podsused! Maloljetnici napali beskućnika i sve snimali, pa se ispričali: ‘Kriv sam. Osramotio sam cijelu obitelj’

Screenshot

Na društvenim mrežama proširila se uznemirujuća snimka na kojoj se jasno vidi kako skupina mladića napada starijeg čovjeka.

Događaj se odvio kod Konzuma u centru Podsuseda, a ubrzo se i doznalo da je riječ o maloljetnicima zbog čega su snimke uklonjene. Te kobne večeri mladići su napali Marijana, poznatijeg kao Febu koji gotovo i da živi ispred trgovačkog centra jer nema primanja.

Dvojica su Febu gurala i bacili na pod, a treći mladić je sve snimao. Febo je u tom trenutku u ruci imao kartonsku kutiju, a mladići ga nisu štedjeli te su mu dobacivali psovke. Naredili su mu i da klekne što je on odbio.

Ovaj događaj šokirao je mještane Podsuseda, a cijeli slučaj je prijavljen policiji. Febu je ekipa s 24sata pronašla pored Konzuma nakon nemilog čina, a on tvrdi da ničime nije isprovocirao njihov napad.

“Prije toga su razbijali flaše u parkiću, glavu si režem ako nisu imali deset boca pelinkovca”, kazao je Febo dodavši da je mladiće kasnije otjerao jedan stariji čovjek šetajući psa.

Tvrdi i da je kartonsku kutiju nosio jer ga je zaposlenica obližnjeg kioska zamolila da je baci u smeće. Febo nije htio otkrivati kako živi, jedino što je poznato jest da primanja nema.

“Ja sam zvao policiju te večeri, ali ih nisam mogao dobiti. Brat jedne obrtnice iz kvarta bio je na policiji u Zaprešiću, gdje su mu rekli da oni znaju tko su ti dečki”, objašnjava.

Lokalci ne kriju ogorčenost zbog ovog događaja, a dvojica maloljetnika vrlo brzo su se ispričala zbog svog ponašanja na društvenim mrežama. Jedan od njih se branio rekavši da je bio alkoholiziran kao i da zna da ne smije tuči bespomoćne.

“Da se oglasim na sve ovo, da, kriv sam za ono što sam napravio al’ mene nitko neće pitati zašto pa zbog čega itd. Bio sam u alkoholiziranom stanju, nisam znao što radim, a oni koji me znaju jako dobro znaju da ne udaram niti mlatim bespomoćne itd. Briga me što se mene tiče, ubijte me, al’ s tim nećete ništa postići, u zahtjevima imam preko 30+prijetnji. Ja neću to prijaviti policiji, briga me, nisam druker. Onako gledam ok gurnuo sam tog dedeka ja o njemu nisam ništa znao. Da, dan poslije sam htio doći i ispričat mu se i kupit mu nešto, al mi nisu dali dečki iz kvarta da uopće prismrdim kvartu i da mi se ovako vraća. To ne zaslužujem ni ja a ni frend toliku brutalnost”, napisao je maloljetnik.

Drugi se ispričao istaknuvši da ga roditelji nisu tako odgojili.

“Znam da sam ispao glup i zbog toga mi je jako žao. Shvatio sam što sam napravio. Htio sam ispast mangup na krivi način. Znam da sam ja kriv, ali također i dečko koji je bio pored mene i udario ga. Ne kažem da nismo jednako krivi, ali molim vas da mi oprostite. Zbog ovog ću još dosta dugo hodati pognute glave jer sam osramotio cijelu svoju obitelj i prijavljen sam od strane svojih doma”, dio je isprike drugog maloljetnika putem društvenih mreža.

Zbog cijele situacije, maloljetnici primaju prijetnje. Što je te večeri bilo mladićima u glavi, znaju samo oni, a možemo se samo nadati da su iz ove situacije izašli pametniji.


Komentari