Dodjela stipendija učenicima i studentima pripadnicima romske nacionalne manjine

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u palači Dverce podijelio je ukupno 61 stipendiju Grada Zagreba učenicima i studentima pripadnicima romske nacionalne manjine.

“Iznimna mi je čast što danas imam priliku uručiti stipendije za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine. Iskreno se nadam i vjerujem da će odaziv kandidata za korištenje stipendije svake sljedeće godine biti sve veći i da će što više mladih Roma nastojati postizati dobre rezultate kako bi stekli pravo na korištenje stipendije u narednoj godini”, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u Gradskoj palači Dverce prilikom uručivanja ugovora o Stipendiji Grada Zagreba za školsku/akademsku godinu 2016./2017. učenicima i studentima, pripadnicima romske nacionalne manjine.

Ove godine na natječaj se prijavilo ukupno 65 kandidata – 60 učenika i pet studenata, 56 učenika te svih pet studenata zadovoljili su formalne uvjete i ostvarili pravo na korištenje stipendije sukladno Odluci o Stipendiji Grada Zagreba za učenike i studente pripadnike romske nacionalne manjine.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Kako se čulo, mjesečni iznos stipendije za učenike je 2.290,40 kuna, što je 35% prosječne neto plaće u Gradu Zagrebu za razdoblje siječanj-kolovoz 2016. Studenti dobivaju stipendiju u visini 50% prosječne plaće u istom razdoblju, u iznosu od 3,272,00 kuna. Od 2012. godine do danas (uključujući i ovu školsku odnosno akademsku godinu), dodijeljeno je ukupno 161 stipendija od toga 148 učeničkih i 13 studentskih za pripadnike romske nacionalne manjine, za što je ukupno izdvojeno 4.240.000,00.[/box]

“Dobitnicima od sveg srca čestitam, vi ste ponos svojih roditelja, obitelji, ali i ponos vašega grada”, rekao je gradonačelnik Bandić, dodavši da nema boljeg ulaganja od onog u obrazovanje.

U ime stipendista, gradonačelniku i prisutnima zahvalila se Anesa Šabini, studentica Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu, naglasivši kako se nada da će stipendisti opravdati ukazano povjerenje.


Komentari