DODJELA NAGRADE ZA ŽENE FILANTROPKINJE: Uključite se i svojim prijedlozima sudjelujte u izboru dobrotvorke godine

Zaklada ZAMAH već šestu godinu organizira dodjelu nagrade „Josipa Vancaš – dobrotvorka godine“ namijenjenu ženama filantropkinjama koje svojim radom i djelima daju primjer kako se hrvatsko društvo može mijenjati na bolje.

Neke od vrijednosti koje ističu kroz nagradu su važnost dobrotvornog rada/volontiranje, djelovanje za opće dobro i ženski doprinos razvoju filantropije u Hrvatskoj.

U 5 godina javnosti je predstavljeno ukupno 55 iznimnih žena. Naziv nagrade inspiriran je djelom Josipe Vancaš, dobrotvorke iz razdoblja Ilirskoga preporoda. Proces izbora je javan, a na web stranici www.dobrotvorka.zamah.hr posjetitelji će moći dati svoj glas nekoj od predloženih kandidatkinja.

Kandidature se prikupljaju do 4. studenog, online glasovanje će potrajati do 9. prosinca, a nagrada „Josipa Vancaš – dobrotvorke godine“ bit će uručena 14. prosinca 2016. u na svečanosti u Muzeju Mimara, na kojoj će sudjelovati sve kandidatkinje.

Zaklada poziva sve zainteresirane građane i građanke da se uključe i svojim prijedlozima sudjeluju u izboru dobrotvorke godine. Ako poznajete osobu za koju mislite da se njen dobrotvorni rad treba predstaviti javnosti, ispunite obrazac za nominaciju (kojeg mora potpisati najmanje 5 osoba koje nisu u rodbinskoj vezi s kandidatkinjom), dodajte fotografije i pošaljite svoj prijedlog na adresu elektronske pošte [email protected].

Uvjeti su da je predložena osoba državljanka Republike Hrvatske, da svojim djelovanjem pridonosi jačanju uloge žena u društvu, ima pozitivan utjecaj na život šire društvene zajednice kojoj vidljivo pridonosi svojim djelovanjem, sudjeluje u dobrotvornim akcijama ili davanju priloga jednoj ili više neprofitnih organizacija, osobno daje financijska sredstva za javnu dobrotvornu akciju, potiče i usmjerava druge na davanje potpore organizacijama koje djeluju na rješavanju problema u zajednici te potiče druge osobe da postanu dobročinitelji.

Više informacija o nominacijama možete pronaći na web stranici http://dobrotvorka.zamah.hr/dobrotvorka-2016, a za sva se pitanja možete javiti na e-mail adresu [email protected] ili telefonom na broj 01/5533 474.


Komentari