Dođite na advent biciklom i osvojite slatke božićne nagrade

FOTO: Sindikat biciklista / Facebook

Zimska kampanja ‘Biciklom na posao i na advent’

Zagrebački advent već treću godinu za redom osvaja glasove za najbolji i najljepši u Europi. Uživamo, zabavljamo se, častimo se germknedlama, grijemo kuhanim vinom i dijelimo trenutke s najdražima.

No, postoji i ružna strana adventa – nesnosna prometna gužva, na koju upozorava Sindikat biciklista, koja nas čini nervoznima; gubimo vrijeme i novac, izolirani smo u automobilima, stvaramo buku, zagađujemo i uništavamo kulise adventskih kućica tražeći parking u nepomičnim kolonama.

“Unatoč jeftinoj i besplatnoj vožnji javnim gradskim prijevozom vikendom, nepotrebno sjedamo u automobile, misleći da ćemo u njima stići brže i jeftinije, ne smatrajući da time i sami pridonosimo prometnoj gužvi. Ovog adventa pokažimo sebi, Zagrepčanima i posjetiteljima da prometne gužve ne moraju biti dio praznične atmosfere. Sačuvajte živce, novac i vrijeme te barem jednom, od 16. do 22. prosinca sjednite na svoj bicikl ili koristite javni gradski prijevoz i pješačite.

Pozovite svoje kolege, prijatelje i obitelj na advent, oslobodite se brige za automobil i dođite nekim održivim oblikom prijevoza. U sklopu kampanje osvojite slatke božićne nagrade, za sebe ili kao poklon drugima. Podijelite ovaj event, postavite fotografije svojeg bicikliranja na posao, označite sebe, kolege i svoju organizaciju te pozovite frendove da ih lajkaju. 10 fotografija koje sakupe najviše lajkova i reakcija do kraja kampanje 22.12. u ponoć, osvojit će jednu od naših nagrada! Nagrade objavljujemo 23.12.


Također, organizacijama čiji zaposlenici podijele fotografije na ovom eventu, ponudit ćemo povlaštene uvjete za certifikaciju “Cycle Friendly Employer”, čime će imati priliku poboljšati uvjete za svoje zaposlenike koji bicikliraju te time pridonijeti svome poslovanju”, stoji u opisu događaja.

Kampanju su otvorili velikim tulumom Božićno druženje sa Sindikatom biciklista. Tijekom kampanje očekujte Sindikat biciklista na zagrebačkim prometnicama s raznim poklončićima za one koje zateknu na biciklu! Kampanja se provodi uz financijsku potporu Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba.

Komentari

loading...
-->