Uručene nagrade Luka Ritz: DORA I LJUBICA, ČESTITAMO OD SRCA (FOTO)

zagreb.hr

Nagradu su dobile zbog sudjelovanja u brojnim humanitarnim aktivnostima koje uključuju aktivan angažman u dobrovoljnim akcijama, skupljanje sredstava za nesretne i ugrožene, dobrovoljnog rada za dobrobit društva te rješavanja konfliktnih situacija s vršnjacima i izvrsnih rezultata u školskim predmetima.

Učenicama Osnovne škole Grigor Vitez i Prirodoslovne škole Vladimir Prelog, Ljubici Marinčić i Dori Cesarec uručene su nagrade Luka Ritz – Nasilje nije hrabrost. Nagradu su im uručili gradonačelnik Bandić i predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor, nagrada je dodijeljena 16. studenoga, baš na Međunarodni dan tolerancije, a svečanost se održala u Gradskoj skupštini. Dodjeli nagrada prisustvovali su roditelji pokojnog Luke, Suzana i Reno Ritz.

Učenice, Dora i Ljubica, nagradu su dobile zbog sudjelovanja u brojnim humanitarnim aktivnostima koje uključuju aktivan angažman u dobrovoljnim akcijama, skupljanje sredstava za nesretne i ugrožene, dobrovoljnog rada za dobrobit društva te rješavanja konfliktnih situacija s vršnjacima i izvrsnih rezultata u školskim predmetima.

Čestitavši laureaticama na nagradi i motivirajućem primjeru za njihove vršnjake, ali i druge građane, gradonačelnik Bandić posebnu je zahvalu uputio i roditeljima Luke Ritza. Osvrnuo se, također, na današnji dan žalosti za žrtve pariškog terorističkog napada.

“Međunarodni dan tolerancije i dan žalosti za nevine žrtve podsjeća nas da su mir, uvažavanje različitosti i nenasilje nužne poruke koje moramo slati mlađim naraštajima“, rekao je Bandić naglasivši potrebu da hrabri ljudi poput dobitnica današnje nagrade trebaju dobiti više prostora u svim segmentima društva.

Podsjetimo, dodjela ove nagrade pokrenuta je 2009. u sjećanje na Luku Ritza, zagrebačkog mladića koji je tragično preminuo, ali i za sve mlade žrtve nasilja.

SITANA

>>> LUKA RITZ na njih bi bio ponosan! DORA i LJUBICA rođene su s prekrasnim darom, evo o čemu je riječ (FOTO)


Komentari