DODIJELJENE MEDALJE GRADA POJEDINCIMA I INSTITUCIJAMA: ‘Svi smo sposobni spasiti nečiji život’

FOTO: Zagreb.hr

Na prigodnoj svečanosti u gradskoj palači Dverce zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uručio je Medalje Grada Zagreba pojedincima i institucijama koje su dale poseban doprinos na svojim područjima djelovanja.


Pojedinačne Medalje primili su: Paola Piškulić za pružanje pomoći unesrećenima u prometnoj nesreći na Kvaternikovom trgu, profesorica biologije Vlatka Kuhar za uzoran uspjeh i rezultat rada, Petar Bijelić za humani čin spašavanja ljudskog života putem donacije koštane srži te Leon Žilavij za originalnu autorsku fotomontažu vezanu uz nastanak rupe na Slavonskoj aveniji.

Institucije koje su primili Medalje su: Dizački klub Metalac u povodu obilježavanja 50. obljetnice rada, Folklorni ansambl dr. Ivan Ivančan za izuzetna postignuća u njegovanju hrvatske folkolrne baštine te dobrovoljnim vatrogasnim društvima udružena u Vatrogasnu zajednicu Grada Zagreba: DVD Blaguša, DVD Vugrovec, DVD Granešina, DVD Kobiljak, DVD Hrelići DVD Kašina.

U ime dobitnika gardonačelniku se zahvalio donator koštane srži Petar Bijelić.

“Ponosan sam i zahvalan što nas Zagreb prepoznaje i što imamo priliku primiti ova priznanja u ime svih onih koji su dali dio sebe za dobrobit svojih sugrađana. Puno mi znači medalja Grada, ne toliko zbog sebe, nego što takvo priznanje služi kao poticaj i drugima da se angažiraju i pomognu gdje mogu, jer svi smo sposobni spasiti nečiji život.”

Čestitajući dobitnicima gradonačelnik Bandić je istaknuo kako njihova postignuća na raznim poljima služe na ponos Gradu.

“Ova su priznanja primili oni pojedinci i skupine koji su pokazali svojim djelima da su suosjećajni, altruistični i spremni darovati vrijeme i talente doprinoseći društvu u cjelini. Neka njeguju svoju ljubav prema bližnjima jer su rijetki ljudi koji to u sebi imaju i neka im ova simbolična gesta Grada potakne na daljnje davanje i nesebičnost”, rekao je gradonačelnik.

Komentari