Doček Vatrenih u Zagrebu: tramvaji neće voziti, a evo kojom će se trasom kretati autobusi repke

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

U povodu dočeka Hrvatske nogometne reprezentacije sa Svjetskog nogometnog prvenstva iz Rusije, a čiji se dolazak u Zračnu luku Franjo Tuđman očekuje u ponedjeljak, 16. srpnja u 14.00 sati, pozivaju se svi građani, navijači i ljubitelji nogometa da naše Vatrene dočekaju i glasnim navijanjem pozdrave na samoj ruti kretanja povorke od Zračne luke do Trga bana Josipa Jelačića na kojem je organiziran doček.

Autobusi s nogometnom reprezentacijom i stručnim stožerom kretat će se trasom:

  • Ulica Rudolfa Fizira – Zagrebačka ulica –  Ulica Savezne Republike Njemačke – Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca – Most slobode – Ulica Hrvatske bratske zajednice – Ulica grada Vukovara –Savska cesta – Rooseveltov trg – Trg Republike Hrvatske – Frankopanska ulica – Ilica – Trg bana Josipa Jelačića.

Za vrijeme kretanja autobusa u svečanoj koloni na trasi kretanja će se u potpunosti obustaviti promet motornih vozila očekivano u vremenu od 14.00 do 15.30 sati.

S ciljem što lakše organizacije dolaska navijača na Trg bana Josipa Jelačića, za sve autobuse koji će iz raznih dijelova Hrvatske stizati u Zagreb, osigurana su parkirališna mjesta na površini s istočne strane Zagrebačkoga Velesajma (pored zgrade INA-e), a od 8.00 sati organiziran je i prijevoz ZET-ovim autobusima koji će navijače prevoziti do Glavnog kolodvora.

Okupljanje navijača na središnjem gradskom trgu očekuje se već od jutarnjih sati, a dolazak reprezentacije na središnji zagrebački trg očekuje se oko 14.30 sati. Vatrene će na Trgu dočekati Zaprešić Boysi, a uz navijačke pjesme predviđena je i izvedba budnice “Moja domovina”. U vrijeme izvođenja te pjesme u nebo će se pustiti i tisuće crveno-bijelih balona.

Doček Hrvatske nogometne reprezentacije organiziraju Grad Zagreb i Hrvatski nogometni savez, a  redatelj je Krešo Dolenčić.

Posebna regulacija prometa

Iz policije su priopćili da će autobusi iz svih dijelova Hrvatske zauzeti parkiralište kod Velesajma, a najavili su posebnu regulaciju prometa i vožnje tramvajima u centru grada.

 ponedjeljak, 16. srpnja u vremenu od 6 do 22 sata zauzima se šljunčano parkiralište s istočne strane Zagrebačkog velesajma radi parkiranja većeg broja autobusa.

 – ponedjeljak, 16. srpnja očekivano u vremenu od 11 do 18 sati obustavit će se tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića, Savskom od Vodnikove i Frankopanskom do Ilice, Ilicom od Republike Austrije do Trga bana Josipa Jelačića, Jurišićevom od Draškovićeve do Trga bana Josipa Jelačića i Praškom od Trga bana Josipa Jelačića do Glavnog kolodvora,

 – ponedjeljak, 16. srpnja očekivano u vremenu od 12 do 17 sati obustavit će se sav motorni promet u zoni kojeg omeđuju ulice Kaptol, Degenova, Ilirski trg, Gornji grad i Streljačka na sjeveru, Medulićeva ulica na zapadu,  zeleni val Hebrangova-Klaićeva na jugu i Ribnjak-Palmotićeva na istoku,

– ponedjeljak, 16. srpnja u slučaju većeg poremećaja u prometu u kritičnom vremenu obustavit će se i promet svih vozila zelenim valovima Boškovićeva-Hebrangova-Klaićeva u pravcu zapada i Žerjavićeva-Trenkova-Hatzova u pravcu istoka.

Policija je zamolila građane da u ponedjeljak što više koriste gradski prijevoz tramvajima i autobusima ZET-a te prigradsku željeznicu HŽ-a.


Komentari