DOBROTVORKA GODINE: Za laskavu titulu bori se i jedna Zagrepčanka

dobrotvorka.zamah.hr

Ovo je mala nagrada za njihova velika djela.

Zaklada ZAMAH već šestu godinu dodjeljuje nagradu “Josipa pl. Vancaš – dobrotvorka godine”.

Nagrada za dobrotvorku godine namijenjena je ženama koje svojim djelovanjem jačaju ulogu žena u društvu, pozitivno utječu na život šire društvene zajednice, sudjeluju u dobrotvornim akcijama i/ili davanju financijskih sredstava neprofitnim organizacijama, daju doprinos dobrotvornim akcijama, potiču i usmjeravaju druge na davanje potpore u lokalnim zajednicama motivirajući i druge na dobrotvorstvo.

Zagrebačka kandidatkinja

Jedna od kandidatkinja dolazi iz Zagreba, njeno ime je Vesna Mišak i žena je od riječi i od akcije. Majka je i policijska službenica u kojoj se krije snaga i vjera uz pomoć kojih pomaže obiteljima diljem Hrvatske.

Poznata nam je po brzoj reakciji kada je samohranoj majci s petero sinova u Slavoniji odvezla s prijateljicom automobil pun hrane, odjeće, obuće i drugih potrepština potrebnih za najosnovnije životne potrebe.

Vidjevši u kakvim uvjetima i trošnoj kućici na rubu rušenja ova obitelj živi, Vesna je zacrtala cilj – sagraditi novu kuću ovoj šesteročlanoj obitelji dostojnu čovjeka. Pokrenula je prikupljanje donacija putem facebook profila.

Deset mjeseci nakon prve objave novosagrađena kuća bila je pod krovom, a uskoro su stigla i vrata i prozori. Na svom profilu napisala je: Uspjela sam odraditi svoj zacrtani cilj, iako su oni koji su mi trebali pomoći digli ruke od svega. Eto, ja nisam digla ruke nego kuću.

Ona pomaže i dalje

Vesna nastavlja pomagati dalje: prikuplja i šalje pakete hrane, posteljine, odjeće i obuće za sve potrebite. Nabavlja namještaj, krevete, dječje stolove, školske klupe. Često uzima od sebe da bi dala drugima.

Žena je koja je spremna u svakoj prilici priskočiti u pomoć – materijalno, financijski ili dobrotvornim radom. Od svoje plaće daje drugima da olakša život, da ih nahrani, da im potrebno za život. Pomaže i obilazi, nesebično dajući sebe i svoje vrijeme, a financijski pomaže i beskućnicima.

Vesna Mišak je žena velikoga srca i duše koja na ulici i u novinama prati kome treba pomoći, brzo organizira pomoć i donosi je onima kojima je potrebna. Strogo se drži pravila i zakona i usprkos birokraciji i komplikacija ona ispunjava cilj- sagraditi kuću, odjenuti i obući one koji nemaju, nahraniti gladne.

Ostale kandidatkinje i gdje im možete dati svoj glas

Uz Vesnu su ove godine kandidatkinje i: Aleksandra Hampamer (Čakovec), Andrijana Žderić (Split), Azra Šarić (Sunja), Biljana Bjelajac Poznić (Sesvete), Desa Kolesarić (Virovitica), Gordana Vincek (Varaždin), Jasmina Labrović Sabljić (Zaprešić), Josipa Rasinec (Virje), Maja Bonačić (Korčula), Melinda Alexandra Milovančević (Pula), Nada Domitrović (Križevci), Sandra Sambrailo (Mlini), Sanja Perković (Bjelovar) i Snjezana Sabolek (Dekanovec)

Svih 15 kandidatkinja možete upoznati ovdje.

Glasati možete do 5. prosinca 2016., a kandidatkinja s najviše glasova bit će proglašena dobrotvorkom godine na svečanosti u Muzeju Mimara, 14. prosinca 2016. u 18 sati.


Komentari