Dobrotu Zagrepčana iskusio je na svojoj koži! Izgubio je novčanik pa ga dobio natrag na nevjerojatan način

Foto: Profimedia

Fotograf i filmograf iz Južnoafričke republike, Paul Prescott u Hrvatsku se doselio prije 12 godina gdje je pokrenuo svoju produkcijsku kompaniju WE’RE THOSE i fotografsku agenciju Amazing Aerial Agency.

No, ako do sada nije znao, nedavno je iz prve ruke iskusio dobrodušnost Hrvata, posebice Zagrepčana.

Na svom je Facebook profilu objavio nevjerojatnu, ali sretnu anegdotu. Naime, u vožnji biciklom Prescott je izgubio novčanik koji je pao na tramvajsku tračnicu ispred jednog zagrebačkog bara. Kako se on ubrzo udaljio s mjesta, muškarac koji je sjedio u baru pronašao ga je i predao u optičku radnju preko puta bara.

Djelatnica kojoj ga je predao nije znala čiji je, no bacila se u pravu malu istragu. U novčaniku je pronašla vizitku zubara kojeg je potom kontaktirala i tražila Prescotta, no on joj nije mogao pomoći. Ipak, obratio se Whatsapp grupi International Business Meetup Club i pitao za Prescotta.

Spletom okolnosti, poznaje ga osnivač grupe koji ga je potom nazvao i proslijedio broj djelatnice optike, prepričao je Prescott fascinantnu priču.

On je dakako odmah pohitao u optiku gdje ga je dočekala nasmijana djelatnica koja nije htjela uzeti nikakvu nagradu, a ispričala se i jer je morala otvoriti njegov novčanik.

“Da se u novčaniku nalazilo milijun eura, nikada vam ne bih vratila”, našalila se pa istaknula kako su Hrvati pošten narod.

U to se svakako uvjerio i Prescott koji je po dolasku doma supruzi prepričao nevjerojatnu priču pa istaknuo kako je ovo najbolji gubitak novčanika ikada.

“Hrvati su iznimno pošteni, a Zagreb je jedno od najsigurnijih mjesta u kojima sam živio”, zaključio je.

‘PRLE’ JE BAŠ GADNO OŠTETIO ZAGREPČANKU: Ono što je jutros dočekalo stanovnicu Španskog nitko ne bi htio doživjeti


Komentari