‘DOBRO DA NITKO NIJE STRADAO’ Na ZET-ovom busu nekoliko puta pukla stakla, stvari se pokrenule nakon upita portala Zagreb.info

Foto: Zagreb.info

Novopostavljena nadstrešnica na autobusnom stajalištu Franje Malnara u gradskoj četvrti Sveta Klara donijela je probleme u gradskom javnom prijevozu u tom naselju prošlog tjedna.

Tako je ZET-ov autobus na liniji 133 koji putuje rutom Savski most – Sveta Klara – Čehi, zbog, po svemu sudeći, neadekvatno postavljene nadstrešnice stanicu napustio s ispucalim staklom.

Kako je portalu Zagreb.info dojavio čitatelj, sam je svjedočio pucanju stakla dva puta.

”Dobro je da nitko nije stradao”, komentirao je šokirani čitatelj, zamolivši nas da provjerimo s nadležnim institucijama tko je za incident odgovoran i može li se u budućnosti pucanje stakla spriječiti. O neobičnoj pojavi koja je zabrinula građane smo poslali upit ZET-u, koji je nakon našeg upita prvo postavio trake na problematičnoj stanici, a tek nam potom i odgovorio.

Foto: Zagreb.info

“Možemo potvrditi kako smo u proteklom razdoblju zabilježili nekoliko slučajeva oštećenja stakla na autobusu linije 133 (Savski most – Sveta Klara – Čehi), zbog čega je nažalost došlo zbog izvedbe postojeće nadstrešnice, no i ostalih prometno tehničkih uvjeta koji utječu na nesmetano zaustavljanje i prolazak kroz stajalište”, rekao je za Zagreb.info Domagoj Zeba, glasnogovornik ZET-a.

Zbog pomalo bizarnih incidenata održan je i komisijski očevid, te se, kako ističu, traži optimalno rješenje za što bržu prilagodbu infrastrukture.

“Stajalište je privremeno izmješteno 15 metara južnije. Postupak prilagodbe stajališta olakšat će vozačima sve radnje pri upravljanju vozilom na samom stajalištu”, opisao je Zeba trenutno napravljene korake u Svetoj Klari.

Višegodišnji problemi

Kako je Zagreb.info pisao još 2015. godine, nezadovoljstvo stanovnika u Svetoj Klari traje godinama.

Građanima nedostaje pješačkih prijelaza i prometne sigurnosti, a problemi su neriješeni još od Domovinskog rata. Jednostavno nije dolazilo dovoljno sredstava u to naselje kako bi se tamošnji problemi riješili.

U naselju postoji 14 stajališta za autobuse, a od toga samo dva imaju ugibalište dok su ostala izravno na cesti. Dok nadstrešnica na stajalištu Frane Malnara pokazuje promjene i spremnost na rješavanje problema tamošnje infrastrukture, neuspjesi sa sigurnim stajanjem autobusa pokazuju kako je pred gradom još puno posla kako bi Sveta Klara postala mjesto sigurnog i nesmetanog prometa.


Komentari