Dobre vijesti za Zagrepčane: Cijeli grad ima vode!

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Problem manjka vode zadesio je Zagreb jučer nakon puknuća cijevi. Zbog velikog obujma posla, neki od dijelova grada skoro dva dana bili subez vode. Opskrba se vršila cisternama.

Novozagrebačka naselja u kojima jučer, zbog puknuća magistralnog cjevovoda nije bilo vode, priključena su na vodoopskrbnu mrežu te u ovim trenucima nema prekida u isporuci. Zbog tehničkih su razloga moguća ograničenja u distribuciji, koja se u nekim domaćinstvima mogu odraziti slabijim tlakom, no trenutno nemamo dojava o ozbiljnijim poteškoćama.

Potrošači su tijekom radova na vodoopskrbni sustav priključivani postupno, sukladno pravilima struke i kapacitetima infrastrukture kojom se opskrbljuje razgranato područje, velik broj korisnika i visoke stambene zgrade.

U slučaju eventualnih daljnjih poteškoća u opskrbi, do kojih može dolaziti tijekom i nakon sanacije puknuća, korisnike molimo da takve – izolirane slučajeve, dojave na broj Pozivnog centra 072 500 400.

​Iako je sanirana glavnina problema, cisterne su iz preventivnih razloga i danas u pripravnosti te će u slučaju nestabilnosti sustava biti odmah upućene na teren.

​Na suradnji, strpljenju i razumijevanju još jedanput zahvaljujemo svim stanovnicima dijelova Sopota, Dugava, Travnog, Sloboštine, Središća, Zapruđa, Utrina i Jakuševca.”, glasi objava Holdinga.


Komentari