Dobre vijesti za poduzetništvo! Zagrebačka županija dodjeljuje 1,7 milijuna kuna

www.ictbusiness.info

Zagrebačka županija uputila je javni poziv gradovima i općinama na svom području za dodjelu 1,7 milijuna kuna za programe ili projekte vezane uz poticanje razvoja poduzetničkih zona i poduzetničkih inkubatora, izvijestili su u srijedu iz te institucije.

Poticajna sredstva dodjeljuju se gradovima i općinama za izradu projektne dokumentacije za infrastrukturu u zoni, ali i za izgradnju i uređenje infrastrukture do zone i u zoni (energetska, komunalna, prometna, komunikacijska infrastruktura) kao i za uređenje zemljišta i okoliša u zoni. Također, poticaj se može također ostvariti i za izradu projektne dokumentacije za izgradnju poduzetničkih inkubatora te za samu izgradnju i opremanje inkubatora, navode iz Županije.

Maksimalni iznos sredstava koji pojedini korisnik može ostvariti je do milijun kuna, a postotak sufinanciranja ovisi o indeksu razvijenosti grada ili općine. Tako se za projekte jedinica lokalne samouprave prvog, drugog, trećeg i četvrtog stupnja razvijenosti može izdvojiti do 100 posto iznosa vrijednosti projekta, za gradove i općine petog i šestog stupnja razvijenosti maksimalni iznos sufinanciranja iznosi do 80 posto ukupne vrijednosti, dok one najrazvijenije jedinice koje se nalaze u sedmoj i osmoj i devetoj skupini razvijenosti mogu ostvariti maksimalnu potporu do 60 posto iznosa.

Poziv je otvoren do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. studenog ove godine. Tekst javnog poziva i druge informacije nalaze se na službenoj stranici Županije.

Komentari