Dobre vijesti! Uspješno završila operacija 8-godišnje djevojčice

Ilustracija Pixabay

U tragediji koja se dogodila na Pagu, četvero ozlijeđene djece nalaze se u rukama liječnika.

Troje djece nalazi se na liječenju u zadarskoj bolnici, dječak i djevojčica u dobi od 3 i 5 godina su na intenzivnoj njezi, a osmogodišnju djevojčicu čeka operacija. Najteže ozlijeđena sedmogodišnja djevojčica prevezena je u KBC Zagreb i u induciranoj je komi.

10.18 Dobre vijesti! Operacija 8-godišnje djevojčice započela je jutros u 8 sati, a traja je  do 9.20 sati. Operacija je dobro je prošla i djevojčica se sada oporavlja.

“Ova operacija bila je neophodna kako bi se stabilizirale kosti lica djevojčice. Odradili su je naš anesteziolog i maksilofacijalni ti”, rekao je za 24 sata dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar. S olakšanjem u glasu istaknuo je i kako je dvoje mlađih mališana u redu te kako je svo troje djece u zadarskoj bolnici stabilno.

10.00 Nemoguće je da se vodio postupak samo zbog jednog djeteta


Predsjednica udruge socijalnih radnika i šefica inspekcije, Štefica Karačić, koja provodi stručni nadzor nad zadarskim Centrom za socijalnu skrb obavila uvodni razgovor s ravnateljicom, a u pravi nadzor tek kreću.

“Uvidom u spise želimo provjeriti je li se postupalo u skladu s propisima i je li se adekvatno reagiralo na rizike i tko je sve bio uključen u rad s ovom obitelji. Kakav će biti ishod, to ćemo vidjeti. Sama je situacija šokantna i teško je prihvatiti da se nešto takvo dogodilo”, rekla je za  N1.

Mogući propusti bit će sankcionirani prema propisima Komore.

“Vidjela sam teške situacije, ali ovo me dotuklo. Ovako težak slučaj nisam vidjela.”, rekla je.

Na pitanje je li obitelj s Paga u sustavu bila samo zbog starije kćeri koja nije živjela s njima, Karačić kaže kako takav scenarij nije vjerojatan.

“Nisam vidjela predmet i ne mogu tvrditi da je to zbog nečega. Ali, poznavajući procedure, nemoguće je očekivati da se vodio postupak samo zbog jednog djeteta”, zaključila je.

9.56 Je li došlo do propusta u radu socijalne skrbi u emisiji Otvoreno komentirala je pomoćnica ministrice za socijalnu politiku dr.sc. Maja Vučinić Knežević. Imamo spoznaje što piše u dosjeu obitelji, ali ovog časa o tome ne možemo govoriti. Moramo dozvoliti da inspekcije obave svoj posao. Kad budemo imali sve relevantne podatke onda ćemo se usuditi reći je li bilo propusta. Očekujemo nalaze u narednih nekoliko dana”, rekla je ministrica.

9.10 Najstarija kći trenutno se nalazi u Domu za nezbrinutu djecu u Rijeci. Vijest o svom bratu i sestrama jako ju je uzdrmala. Oni koji su upućeni tvrde kako je djevojka naslućivala loš ishod jer da ‘dok je bila u kući, šamari i uvrede su bili svakodnevica’, piše Jutarnji list.

9.00  “Ako se utvrdi da je otac neubrojiv, onda postupak ide u drugom pravcu, onda će se utvrditi da on kao neubrojiva osoba ne može odgovarati za to, te će se ići ka tome da ga se smjesti u odgovarajuću ustanovu, no to treba pričekati. Ovo je događaj koji svakog roditelja i normalnog čovjeka tjera u očaj. U sudskom procesu je maksimalna kazna za ovo kazneno djelo je 40 godina. Mi nemamo sustav Engleske ili Amerike gdje se može izreći ‘spojena’ kazna od 200 godina, kod nas je predviđena maksimalna kazna od 40 godina”, rekao je sudac Vrhovnog Damir Kontrec za N1.

8.50 Državni odvjetnik saslušao je Josipa Rođaka. Dobio je branitelja po službenoj dužnosti, a HRT doznaje da se branio šutnjom. Tijekom prijepodneva bit će doveden pred suca istrage koji će odlučivati o istražnom zatvoru.

8.30 Dr. Edij Karuc s odjela intenzivnog liječenja Opće bolnice Zadar primio ozlijeđenu djecu, a za Novu TV da nikada nije vidio ništa slično.

“Na moju i našu sreću, nikada ništa slično nismo vidjeli. Anesteziolog sam već 20 godina, a ovako nešto nismo vidjeli. Nema gore stvari nego kad vam hitna medicinska pomoć dovede takav jedan smotuljak sav krvav, koji čak od teških trauma i ne plače. Ali moram reći da smo doista to vrhunski obradili. Ovim putem se zahvaljujem svim mojim djelatnicima koji su stvarno napravili pravi posao – kazao je.

Komentari

loading...
-->