DOBRA VIJEST ZA KRAJ AKADEMSKE GODINE: Studenti se vraćaju na fakultete, HZJZ objavio nove preporuke!

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Studenti kojima nisu “legla” predavanja od kuće mogu odahnuti jer se nastava na visokim učilištima ponovno može održavati u fakultetskim prostorijama.

Naime, Hrvatski zavod za javno zdravstvo u petak je objavio da se u predavaonicama može izvoditi praktična nastava, studentske vježbe, seminari, laboratorijska nastava, terenska nastava te ostala nastava kod koje izvođenje na daljinu u velikoj mjeri narušava ishode obrazovanja. Također, odzvonilo je i polaganju ispita iz komocije dnevne sobe.

No, neki zakoni “novog normalnog” i dalje ostaju na snazi.

Iz HZJZ-a preporučuju da, kada god je to moguće, bude manja skupina studenata u stalnom sastavu te naglašavaju kako se primjenjuju sve protuepidemijske mjere navedene u uputama od 31. kolovoza prošle godine, uz obavezu nošenja maski i održavanja razmaka od najmanje 1,5 između svih prisutnih.

Za veće okupljanje studenata zbog sadržaja koji se ne može odraditi na daljinu zbog kraja akademske godine, ističu da je nužno pridržavati se odluka Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu uz ograničenje od 100 sudionika te uz razmak, ukoliko je moguće, od dva metra (odnosno četiri metra kvadratna po čovjeku) i uz obavezno nošenje maski.

Napominju da je uz navedeno potrebno razmotriti i hibridni oblik nastave, odnosno kombinaciju učioničke nastave i nastave na daljinu.

Nadopuna se primjenjuje od 1. lipnja.


Komentari