DOBAR VOJNIK NE MORA BITI I DOBAR POLITIČAR: Budući premijer potiho pohvalio mimohod, a aktualni zaboravio igrati muški…

PHOTO / Nacional

Zasjedanje Hrvatskog sabora: dok je na Markovom trgu žarilo 35 stupnjeva Celzijevih, unutra su hladne glave odlučivali. Narodni zastupnici – kao da je bilo jako davno. Ali, isplatilo se!

Hladna glava i rijetka odgovornost iznjedrila je odluku koja Hrvatskoj vraća ponos, a tako smo ga često bas u toj crvenoj dvorani gubili. Hrvatska sloga izazvala je potres baš tamo gdje smo i očekivali: u Sloveniji. Sudac biblijskog imena ispravno je iščitao poruku i dao ostavku. Potpuno očekivano se povukao i naš gospodin Vukas.

Našim susjedima prostor se suzio, a nama otvorio.

Zamislite kako bi bilo da je tako češće, kada su nacionalni interesi u pitanju...Rukovanje Zorana Milanovića i Tomislava Karamarka bila je jasna poruka baš svima. Pitanje je kada se više može ponoviti i može li uopće…Taman kad nas krenulo, stalo uz tresak. U krivom trenutku.

Vlada je indicirajući mimohod za 20 godina oslobođenja grada simbola, imala za cilj pokazati svoje domoljublje i baciti u sjenu Knin prikazujući ga mjesto političkih obračuna i derneka. Narod je bio pametniji i pokazao da ne pristaje na njihovo potkusurivanje. Zbog vlastite veličine!!!
Mimohod je bio mimohod nacionalnog ponosa s oduševljenim građanima na ulicama i nerijetko suzama.

U čizmama, u slavu Oluje, gazili su sinovi ponosnih sudionika te sjajne akcije. Rijetki strani gosti. Pa što! To je naša svečanost. Ne treba pripisivati tu činjenicu “zasluzi”  naših komisija koji su i ovaj puta koristili dobro naučeno diplomatsko iskustvo protiv nas. Baš kao i na početku agresije. Prije je nedolazak krivica, ako postoji, u vlastitim redovima.

Ministar Kotromanović povjerovao je da gostima samo potrebno – poslati poziv i oni dođu. Krivo!!! Diplomatski putevi puno su kompliciraniji. Dobar vojnik nije uvijek i dobar političar… Često baš suprotno. Ali, ovaj puta to i nije najvažnije…

Užitak je bio gledati sjajno uvježbane vojnikinje i vojnike i nitko nije razmišljao o državnom proračunu, tako mora biti.

Oduševljeni su bili čak i oni poput mene, koji ne vole mimohode, ali vole svoju zemlju

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””] Čudo se dogodilo i našim medijima. Izvještavali su s jednakim žarom, kao da su iz iste redakcije.Ne sjećam se kad se to posljednji put dogodilo…Opću slogu remetili su skriveni mišići prvaka najjačih stranaka…sofisticirano, ali ipak vidljivo. Nije bilo prostora za natjecanje i omalovažavanje.[/box]

Vjerojatno budući premijer je pohvalio mimohod, ali nekako potiho. Najviđeniji članovi te stranke nisu bili u prvim redovima, a u Kninu su bili svoji na svome. Ali, ne i aktualni premijer koji je čak i vjence polagao odvojeno. Ma je li moguće da se bojao zvižduka? Pa što da ga je pogodila i koja gruba uvreda? S tim se treba muški nositi, a ne sklanjati u sjenu. I dok su se muškarci borili sa svojim taštinama i poklekli pod njenim teretom ”ona koja lijepi pločice, vozi kombajn i lovi ribu” pokazala je što zna i stavila ih u duboku sjenu, dok ne narastu…


Komentari