DO CJEPIVA BEZ NARUČIVANJA! Evo gdje možete po svoju dozu: ‘Dnevno dođe oko tisuću građana’

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL/Ilustracija

Oni koji su još nisu cijepili, a žele to učiniti bez naručivanja, to mogu napraviti na nekoliko punktova u Gradu Zagrebu.

Iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar poručili su kako se građani mogu cijepiti s Janssenom koji se prima u samo jednoj dozi.

“Građani grada Zagreba od sutra mogu primiti cjepivo Janssen bez prethodnog naručivanja. Osim visokog stupnja zaštite, velika prednost ovog cjepiva je i ta što se prima u samo jednoj dozi, a građani već 22. dan nakon cijepljenja mogu izvaditi svoju EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju. Stoga je riječ o trenutno najbržem, a pritom i iznimno sigurnom načinu za zaštitu svog zdravlja i osiguravanje bezbrižne sezone godišnjih odmora.

Građani cjepivo bez prethodnog naručivanja mogu primiti na jednom od tri punkta za masovno cijepljenje, a to su Dom sportova, sportska dvorana gimnazije Lucijana Vranjanina i sportska dvorana Srednje škole Jelkovec u Sesvetama od utorka do petka od 8 do 12 sati, a u subotu, 17. srpnja 2021. godine samo na Zagrebačkom Velesajmu u vremenu od 8 do 12 sati.

Odaziv Zagrepčana na javni poziv je zasad iznimno povoljan, a na cijepljenje bez prethodnog naručivanja dnevno dođe oko tisuću građana. Kako bi postupak procjepljivanja bio brži, učinkovitiji i sigurniji, građani grada Zagreba od danas na raspolaganju imaju cjepivo Janssen. Velika prednost ovog cjepiva je u tome što je potrebna samo jedna doza, a građani cijepljeni ovim cjepivom mogu podići svoju EU digitalnu COVID potvrdu o cijepljenju 22. dan nakon primitka cjepiva. Dakle, riječ je o trenutno najbržem načinu za zaštitu svojeg i kolektivnog zdravlja, kao i za osiguravanje bezbrižnog i slobodnog kretanja tijekom ljetnih mjeseci. Brzini cijelog procesa uvelike doprinosi i mogućnost građana da ovo cjepivo prime putem javnog poziva, odnosno bez prethodnog naručivanja”, poručili su iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

Komentari