dm daruje 10 tisuća kuna novopečenim roditeljima!

Foto: Facebook/ dm drogerie markt Hrvatska

Za svako novorođeno ili posvojeno dijete dm će odsad svojim djelatnicima davati 10 tisuća kuna umjesto dosadašnjih 3000 kuna za istu svrhu. Povećanjem potpore za novorođeno ili posvojeno dijete dm želi podržati sve djelatnike koji odluče postati roditelji i omogućiti im da bezbrižno provedu prve dane sa svojim djetetom, prenosi Poslovni dnevnik.

Prošle godine dm-ovi djelatnici dočekali su 75 prinova u svoje obitelji, a ovom inicijativom dm želi dodatno potaknuti što veći broj djelatnika da se odluče na proširenje svojih obitelji.

“Djelatnici su naša najveća snaga i temelj uspjeha tvrtke. Želimo im biti podrška u svim fazama njihova života, a dolazak novog djeteta posebna je prilika koju želimo proslaviti s njima. Veselimo se svakom novom djetetu naših djelatnika i vjerujemo da će iznos od 10 000 kuna koji smo im namijenili uvelike olakšati nabavu potrepština za dijete”, naglasila je Ana Fostač-Krilčić, članica Uprave dm-a zadužena za Ljudske resurse.

Povećanje potpore za novorođenčad i posvojenu djecu još je jedan u nizu benefita za dm-ove djelatnike koji tvrtku 12 godina zaredom svrstavaju među top tri poslodavca. U dm-u djelatnici tako imaju pravo i na dvije stimulacije u iznosu prosječne mjesečne bruto plaće, a osim materijalnih ulaganja u djelatnike, kompanija veliku pažnju pridaje i njihovom profesionalnom te osobnom razvoju. Tijekom protekle poslovne godine djelatnici sa svih razina kompanije sudjelovali su u 128 različitih edukacija i radionica, a 684 djelatnika dm-a volontiralo je u 169 ustanova, institucija i organizacija civilnog društva.

Osim toga, u dm-u djelatnici mogu izabrati fleksibilno radno vrijeme, a posebna pozornost pridaje se majkama nakon povratka s rodiljnog i roditeljskog dopusta. Čak 83,5 posto od ukupnog broja djelatnika u dm-u čine žene, a sve djelatnice po povratku na radno mjesto nakon rodiljnog ili roditeljskog dopusta mogu pristupiti dodatnim edukacijama i programima uvođenja u posao. Svim roditeljima prvašića dm osigurava i slobodan dan na prvi dan škole.


Komentari