Djevojčica koja je stradala u potresu dobila trajan spomenik! Predstavljena zaklada Anamarija Carević, ’Njeno ime ostat će u sjećanju’ 

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U dvorištu Bazilike Presvetog Srca Isusova, gradski su čelnici predstavili zakladu kojoj je cilj prikupiti sredstva za obnovu Bazilike i za izgradnju Pastoralnog centra. Zakladu su nazvali imenom 15-godišnje djevojčice, Anamarije Carević, jedine žrtve potresa u ožujku.

Pater Ivan Matić, rektor Bazilike Presvetog Srca Isusova istaknuo je kako su ideju o osnivanju zaklade ovog imena dali roditeljima djevojčice na promišljanje, a oni su se složili.

“Vjerujem da će njezino ime ostati u sjećanju bivšim i sadašnjim naraštajima”, rekla je mama djevojčice, Nataša Carević.

“Ovo će biti trajan spomenik na nju, ali i nadahnuće brojnoj djeci i mladima”, zaključuje Matić.

Inače, predstavljanju je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba doc. dr. sc. Olivera Majić koja je tim putem istaknula kako pogled u Baziliku dočarava stanje u kojem se društvo nalazi.

“Ruševina je još uvijek puno, strah je još uvijek prisutan, nesigurnosti je na svakome koraku. Ali, ljudi se okupljaju da bi pomogli. Osnivaju se zaklade, fondovi, a humanitarna djela su u ovoj godini bila na vrhuncu”, rekla je pa dodala kako će ovaj pastoralni centar okupljati generacije mladih koji će u zajedništvu i molitvi rasti i razvijati se u ljude snažnog i nepokolebljivog duha. “Baš kakva je bila i naša draga Anamarija”, zaključila je.

Osnivanje Zaklade je podržala ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner.


Komentari