Djevojčica ’iz sustava’: U Klaićevoj se bori za život, a bila je u udomiteljskoj obitelji te vraćena roditeljima

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

S teškim ozljedama glave i mozga te modricama po čitavom tijelu, zaprimljena je u Klaićevu bolnicu dvogodišnja djevojčica iz Nove Gradiške koja je trenutno na respiratoru i bori se za život.

S obzirom na ozljede, djelatnici bolnice slučaj su prijavili policiji, a sama obitelj kojoj malena pripada od ranije je poznata tamošnjem Centru za socijalnu skrb. Kako javlja Telegram, djevojčica je više od godinu dana bila kod udomitelja, no obitelj je zatražila njeno vraćanje. Nakon procjene socijalne radnice koja je bila zadužena za slučaj, dijete je i vraćeno.

“Socijalna radnica koja je nadzirala tu obitelj rekla je da ona nije imala spoznaju niti je bilo što upućivalo na to da bi se s djetetom moglo nešto dogoditi”, govori ravnatelj Centra u Novoj Gradiški, Branko Medunić. 

Pojašnjava kako se radi o obitelji s još dvoje djece, a navedena djevojčica bila je privremeno udomljena zbog nepovoljnih uvjeta u kojima je živjela. Štoviše, tvrdili su kako dijete boluje od autoagresivnosti.

U međuvremenu, nakon što su zaprimili zahtjev roditelja, socijalni su radnici provjerili uvjete u obitelji te zaključili kako su se isti popravili. “Odlučili smo udovoljiti zahtjevu roditelja i vratiti je iz udomiteljske obitelji. Uz to smo odredili mjeru stalnog nadzora od strane naše socijalne djelatnice, koja im je odlazila u posjet dva puta tjedno”, zaključuje ravnatelj koji tvrdi i kako tek treba istražiti kako je djevojčica zadobila ozljede.

Podsjetimo, djevojčica je prvo zaprimljena u Novoj Gradiški gdje je reanimirana i intubirana pa u stanju kome prevezena u Zagreb. Majka djevojčice tvrdila je kako je djevojčica pala pa se ozlijedila.


Komentari