Djelomično demobilizirano Cvjetno, u paviljone se vraća i stara ekipa

Foto: FAH / POOL

Ministarstvo unutarnjih poslova izdalo je nalog za djelomičnu demobilizaciju studentskog doma “Cvjetno naselje” u kojem su trenutno smješteni građani čiji su domovi oštećeni u potresu.

Demobilizacijom, na korištenje studentima tako su stavljeni paviljoni 4-8 dok su prva tri paviljona i dalje u službi građana.

Nadalje, studenti koji se žele vratiti u dom moraju se prije povratka u studentski dom prethodno najaviti upravi, a u obavijesti stoji i kako svaki student prilikom povratka mora predočiti valjanu e-propusnicu što možda od ponedjeljka neće biti potrebno.

“Povratak u studentski dom moguć je samo uz potpisanu izjavu o zdravstvenom stanju prilikom useljenja u studentski dom kojom stanar dokazuje da nije pod mjerama samoizolacije niti da trenutno pokazuje znakove respiratorne infekcije – povišena temperatura, suhi kašalj, kratki dah. Izjava se potpisuje na porti/recepciji studentskog naselja”, naveli su.

Sukladno odluci Uprave za visoko obrazovanje MZO-a, nije dozvoljeno korištenje studentskog doma za samoizolaciju, nastavljaju, a boravak u studentskom domu mora biti sukladan propisanim preventivnim mjerama zaštite od COVIDa-19.

Povratak studenata u SN „Cvjetno naselje“, moguć je od jučer, naveli su iz Studentskog Centra odgovarajući na upit jedne od studentica stanarki, a kojeg je ona podijelila s kolega u Facebook grupi.

Studentski Zbor Sveučilišta u Zagrebu objavio je da će po demobilizaciji paviljona, useljenje u iste biti moguće onima koji su pravo na te sobe dobili dok će stanari koji sobe imaju u nekoj od prva tri paviljona, biti smješteni u prazne sobe ostalih paviljona.

“Naputak o dolasku, potrebno je poštivati i u slučajevima kada student dolazi po osobne stvari te se ne planira zadržavati u studentskome domu”, zaključili su iz studentskog doma.

Komentari