Djelatnik ZET-a poslao pismo direktorici i odmah dobio otkaz: ‘Može vas biti sram! Fali radnika, nema alata, a izvlače se milijuni’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL/Ilustracija

Bivši djelatnik ZET-a Antonio Pereza odlučio je javno podijeliti svoje iskustvo s radom u toj firmi. Pereza je sveukupno u ZET-u radio 11 godina, sedam godina kao vozač autobusa i četiri godine kao djelatnik u tehničkoj podršci vozačima u garaži u Podsusedu.

Nakon premještaja u Podsused, Pereza tvrdi da je dobio uvid u nelogične postupke te firme, piše Net.hr.  Kaže kako busevi nisu bili sređeni iako ih se prema papirima opremalo i popravljalo. On je te “muljaže” odbijao potpisivati, a upozoravao je i nadležne da nešto nije u redu. Vrlo brzo nakon toga, od njega se navodno počeo skrivati posao što je Pereza primijetio.

U veljači 2021. godine odlučio je poslati mail na adrese nadležnih, među kojima je bila i predsjednica uprave ZET-a, Ljuba Romčević Žgela.

“Poštovana, obraćam vam se radi nepravilnosti u garaži Zet Podsused, a i općenito na razini cijelog poduzeća, može vas biti sram što predstavljate to isto poduzeće. Problemi: manjak radnika, manjak dijelova za servis autobusa, manjak alata za rad istih, manjak uredskog inventara ( stolovi, stolice, sitni uredski inventarski pribor ), ali s druge strane se uplaćuju višemilijunski iznosi za održavanje pogona, čišćenje autobusa cca 10,000,000 kn zna se Olivera Majić, vlasnik tog istog poduzeća. Autobus d.o.o. Održavanje 60 plinskih autobusa cca. 35,000,000 kn godišnje. Još jednom Vas može biti sram što ste rukovoditelj tog istog poduzeća. Ne zaslužujete isto, nego po političkoj direktivi ste tu di jeste. Ovaj mail šaljem na sve javne službe grada Zagreba i Zagrebačkog Holdinga, također i Državnom odvjetništvu jer je bilo dosta. Sram vas bilo.” stoji u mailu kojeg je Pereza poslao na adresu predsjednice Uprave.

Osam dana nakon toga Pereza je dobio otkaz. Je li razlog otkaza sporni mail ili nešto drugo upitali smo ZET i čekamo njihov odgovor.

Nakon objave ovog teksta javila nam se zamjenica pokojnog gradonačelnika Milana Bandića, doc.dr.sc. Olivera Majić koju je u pismu spomenuo radnik Pereza, te je demantirala bilo kakvu povezanost s tvrtkom koja radi na čišćenju autobusa i njezinim vlasnicima.

“Kamo sreće da sam u životu ikad imala tvrtku koja je zaradila 10.000.000 kuna na bilo kojim poslovima, jer onda ne bih morala čitavu karijeru provesti kao potplaćeni prosvjetni djelatnik”, kazala nam je Majić.


Komentari