DJELATNICI SC-a NA MARKOVOM TRGU: Zbog prosvjednika došla i interventna

Ivan Pernar/Facebook

Prosvjednicima se pridružio i Ivan Pernar.

Djelatnici SC-a danas su došli pred vladu tražeći rješavanje pitanja oko potpisivanja kolektivnog ugovora, jer dosadašnji štrajk nije rezultirao dogovorom. Predstavnici četiriju sindikata koji djeluju u SC-u traže potpisivanje već usuglašenog kolektivnog ugovora koji bi im zaštitio postojeća i osigurao neka nova prava.

Sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak to ne želi učiniti te tvrdi da je SC u dugovima i postupku sanacije, a da su materijalna prava zaposlenika SC-a iznadprosječna. Iz Sanacijskog vijeća kao razloge nepotpisivanja kolektivnog ugovora navode da nemaju ovlasti za to, o tome treba odlučiti MZOS.

Zbog prosvjednika  na Markov trg stigla je interventna policija, a podignuta je i ograda. Prosvjednicima se pridružio i zastpunik Ivan Pernar.

“Pozvali su nas u Klub zastupnika SDP-a znači oni koji su zakuhali, u podne idemo u Klub HSS, koji stalno drže štenge, a u 13 idemo u Klub HDZ-a onih koji su sada u foteljama i odgovorni za rješavanje za našeg problema. Ako nas premijer bude želio primiti, prekidamo sastanke i idemo k njemu.. Ali svima njima je socijalni dijalog, kojega su im puna usta u kampanji, ispijanje kava s predsjednicima sindikalnih središnjica. Socijalni dijalog je samo prazno slovo u Hrvatskoj.”, kažu prosvjednici, a prenosi Index.

>>>STUDENTI PODRŽALI RADNICE SC-a: ‘Tete niste same!’ (FOTO)

>>>SC IPAK ŠTRAJKA: ‘Želimo da bude bolje nama i ovoj djeci ovdje


Komentari