Dječja bolnica ‘Klaićeva’ DOBILA NOVI UREĐAJ

Facebook/Siniša Varga

Klaićevoj novi uređaj za automatizirani prijem.

U Klinici za dječje bolesti Zagreb u rad je pušten najnoviji uređaj kojim će se povećati efikasnost i brzina prijema pacijenata u ambulante.

Puštanju uređaja u rad, najnovijem projektu modernizacije te ustanove prisustvovao je i ministar zdravlja prim. Siniša Varga. Tom je prilikom ministar zdravlja istaknuo brojne aktivnosti Ministarstva zdravlja u podršci bolnicama te naglasio kako je novi uređaj za automatizirani prijem logičan nastavak projekata u zdravstvu realiziranih u zadnje 4 godine. Njima se, kazao je, podiže kvaliteta cjelokupnog zdravstvenog sustava i pruženih usluga liječenja i njege.

Sanacijski upravitelj Klinike za dječje bolesti Zagreb dr. Zoran Bahtijarević je također napomenuo kako se radi o jednoj u nizu investicija kojima se poboljšava funkcionalnost Klinike za dječje bolesti Zagreb. Riječ je o sustavu automatiziranog prijema koji prepoznaje identitet pacijenta pomoću kartice zdravstvenog osiguranja te ga direktno zaprima u ordinaciju. Uz prethodnu elektronsku narudžbu kao preduvjet, ovim se sustavom prijema administrativni posao prepušta uređaju, čime se izbjegavaju redovi na šalteru. Uvođenje takvog načina prijema omogućit će lakši rad zdravstvenog osoblja i veću posvećenost primljenim pacijentima. Nakon puštanja uređaja za automatizirani prijem u rad, ministar zdravlja prim. Siniša Varga posjetio je i Odjel za opekline, Odjel intenzivne njege te Odjel pedijatrije.


Komentari