‘Divlji Zapad’: Građani Podsuseda protestirali protiv pretvaranja bivše cementare u pogon za skladištenje otpada

Mladi Podsuseda, Gajnica, Stenjevca i drugih kvartova zapadnog Zagreba održali su mirni prosvjed na nogostupu Aleje Bologne kako bi izrazili svoje protivljenje postavljanju postrojenja za građevinski otpad u Podsusedu. Protest je održan samo dva dana prije nego što će zastupnici Skupštine Grada Zagreba glasati o ovoj mogućnosti koja bi se izuzetno negativno odrazila na ionako narušeno ekološko stanje ovog dijela grada.

Velik broj mladih ljudi s maskama na licima koje su odrazile njihovu bojazan od ekocida uz odobravanje vozača poredalo se uz cestu kako bi izrazili svoj tihi protest. Građanima za pravo daju brojni stručnjaci koji su jasno rekli da sanacija klizišta građevinskim ili bilo kakvim otpadom nije dobra niti s ekološkog niti s geološkog gledišta kao učinkovita sanacija klizišta.

 „Ovim putem apeliramo na gradske zastupnike da, poštujući volju građana zapadnog djela Zagreba, ne podrže ovaj plan. Jedni smo od onih koji planiraju ostati u Hrvatskoj i šaljemo jasno upozorenje da nas svojim postupcima i propustima nećete natjerati na odlazak iz naše zemlje. Ovo je samo početak, spremni smo izaći na ulice i boriti se dok god nas pokušavaju otrovati i uništiti našu budućnost“, izjavili su organizatori prosvjeda.


Komentari