DIVLJAO AUTOM PO ZAGREBU: Zabijao se u vozila, skoro zgazio pješake, a Kobre ga jedva svladale (FOTO)

hr.wikipedia.org

Bjelovarčanin (37) je u ukradenom vozilu bjesnio po centru Zagreba.

Centar Zagreba u utorak, u kasnivečernjim satima, bio je poprište prave filmske potjere. Policija je slučajno, rutinskom kontrolom registracija, ustvrdila kako je Opel Vectra na Langovom trgu zaparavo ukradena. To nije bio, vjerojatno, ni prvi ni zadnji put da im se na ekranu pojavio natpis, ukradeno, ali policajci nisu mogli predvidjeti da će sve imati vrlo destruktivan ishod.

Policajci su pokušali signalizirati svjetlosnim signalima 37-godišnjem Bjelovarčaninu da zaustavi vozilo, a on je raspalio po gasu i dao se u bijeg. Bježao je kroz centar grada kroz Palmotićevu, Đorđićevu i Draškovićevu, oglušio se na zapovjedi policije, prolazio je kroz crvena svjetla, manevrirao autom među šokiranim pješacima. Potom je pomahnitali vozač udario u kombi AKD zaštite i razbio ga, no, ni to ga nije zaustavilo. Krenuo je prema Ulici Franje Račkog te pokušao ući u kružni tok na Trgu žrtava fašizma. Tamo se zabio u Toyotu i WV Cady, a vozači tih dvaju vozila bili su šokirani, a na svu sreću prošli su bez ozlijeda.

Kada je vidio da ne može dalje, vozač ih je pokušao izgurati, ali nije uspio. Ubacio je u rikverc, ali tamo su ga dočekale Kobre. Bjelovarčanin se zabio i u njih, ali nije prošao. Kobre su iskočile iz auta, a ovaj se zaključao u Vectri. Dečki su pištoljima morali razbijati staklo i svim silama ga izvući van. Pružao je toliki otpor da je Kobrama u pomoć priskočio i građanin. Kobre su ga na koncu uspjele svladati, a jedan je čak morao sjesti na njega jer se ovaj toliko opirao, ispričali su svjedoci za 24sata.

24sata.hr
24sata.hr

Ubrzo se na poprište nesreće sjatilo sedam policijskih kola i hitna pomoć, a promet je bio zaustavljen do ponoći jer su policajci morali raditi očevid na svim automobilima koje je pomahnitali Bjelovarčanin udario. Na koncu su ustanovili kako im je uhićeni dobro poznat od prije te da je već trebao biti u zatvoru, što znači da je već bio u bjegu, a auto je ukrao još u kolovozu 2015. godine.

 


Komentari