Divjak Bandiću ‘nije jasna’: ‘Ne znam za kaj se ona upikala’

FOTO: Ivan Klindić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u Dnevniku HRT-a osvrnuo se na nedavne događaje i prokomentirao svoju javnu prepirku s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak.

“Ne znam za kaj se ona upikala, mi smo u stranci i ja osobno i za vjeronauk i za informatiku. Ali ne za informatiku kakvu zagovara ministrica Divjak – radeći od kurikularne reforme revolucionarnu parolu, mimo zakona”, ustvrdio je Bandić.

Osvrnuo se i na prozivke ministrice koja je rekla kako je Grad na upit Ministarstva o planovima Zagreba za opremanje škola odgovorio s “nula kuna” kazavši “da napravio 250 milijuna kuna javnu nabavu, da bi već bio u Gajevoj: “Pozivam institucije da reagiraju”.

Zagrebački gradonačelnik upitao je javnost kako ministrica može odgovoriti “Jer sam ja tako odlučila” na pitanje ‘Po kojem se zakonu u škole uvodi informatika?’. Iako je Bandić izrazio nezadovoljstvo s ministricom, ustvrdio je da to nije dovelo koaliciju u kojoj je s vladajućom strankom u Saboru u opasnost.

Također, jedna od tema intervjua bio je i Imunološki zavod.

“Četiri sam godine pisao bivšem premijeru, nikad nismo dobili odgovor”, kazao je Bandić i dodao: “S Vladom i resornim minstarstvom trenutačno smo u kontaktu i trebamo riješiti kompletnu proizvodnju Imunološkog – treba napraviti novu tvornicu. Za to nam trebaju četiri godine i od 40 do 50 milijuna eura”.


Komentari