Diskusijski forum platforme ‘Zagreb je NAŠ’: Pitajte, izaberite i predložite!

Za sve 4 razine vlasti.

Politička platforma “Zagreb je NAŠ!” koja izlazi na predstojeće lokalne izbore u Zagrebu za sve 4 razine vlasti na svojoj je web stranici objavila prijedlog izbornog programa.

Prijedlog programa otvoren je za javnu raspravu do 3. svibnja, do kada svi zainteresirani mogu sudjelovati u oblikovanju programa.

“Novu politiku gradimo na principima sudjelovanja i otvorenosti, stoga naš program nastaje decentralizirano, uključivanjem stručnih i zainteresiranih zajednica u oblikovanje prijedloga u područjima od obrazovanja i zdravlja, do prometa, urbanizma i ekonomskih politika. Naše interaktivno sučelje omogućava sudjelovanje zainteresirane javnosti u oblikovanju izbornih prioriteta Platforme tijekom trajanja kampanje. Radi se o sasvim novom pristupu oblikovanju političkih prioriteta, dosad nepoznatom u hrvatskoj politici.

Na mrežnoj stranici Zagreb je naš građani mogu putem gumba “slažem se” odabrati prijedloge koje smatraju najvažnijima, a oni prijedlozi koji dobiju najveću podršku postaju izborni prioriteti Platforme. Pored toga, izradili smo diskusijski forum na kojem svi zainteresirani mogu ostaviti komentare na program, kao i navesti vlastite prijedloge. Posebno pozivamo stanovnike Zagreba da predlože smjernice za kvartove u kojim žive.

Pozivamo stoga sve zainteresirane da se uključe u ovaj proces oblikovanja programa platforme Zagreb je NAŠ. Javite se na webu sa svojim prijedlozima i komentarima na program, izaberite programske prioritete, ukažite na probleme u svojim četvrtima. Zajedno ćemo stvoriti drugačiji grad i drugačiju politiku!” stoji u priopćenju platforme Zagreb je NAŠ.


Komentari