Diskriminirana djeca polako polaze u školu: Izvještavamo o stanju u Zagrebu

Pixabay

Nakon što je u ponedjeljak, 9. rujna, država diskriminirala više od 600 djece ne omogućivši im da zajedno sa svojim prijateljima iz razreda uđu u svoju učionicu i započnu školsku godinu jer nisu imali prijeko potrebnog asistenta u nastavi, situacija je lagano krenula na bolje.

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić objasnio nam je kakvo je trenutno stanje, na treći dan škole.

Grad Zagreb poslao je Ministarstvu 640 zahtjeva za uključivanje pomoćnika u nastavi/stručnih komunikacijskih posrednika, od čega se za još 50 učenika čeka suglasnost“, rekao nam je Lovrić.

“Nažalost, uz sve naše asistencije, do početka školske godine nisu vraćene sve suglasnosti za uključivanje pomoćnika u nastavi od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja”, dodao je.

Razmatranje zahtjeva za uključivanje asistenata u nastavu uključuje prethodnu suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja, sukladno Pravilniku o pomoćnicima u nastavi od 21. prosinca 2018. godine.

Oni učenici koji su suglasnost dobili i kojima su škole pronašle asistenta, krenuli su na nastavu uz njihovu podršku i pomoć pored sebe.

Na fotografiji: Ivica Lovric, FOTO Zeljko Puhovski / CROPIX


Komentari