Dirljive geste oduševile Zagrepčane: Ovo bismo trebali raditi svi

Građani su i u lošim i teškim vremenima solidarni i pomažu jedni drugima

Ovaj grad ima veliko, humano srce, a njegovi dobročinitelji su ti koji nesretnim sugrađanima pomažu da prebrode još jedan tmuran dan.  Osnovne ljudske potrebe nešto je što mnogima i danas nedostaje. Nemaju topli obrok, pitku vodu, krov nad glavom… No, Zagreb je ponovno pokazao svoje najljepše lice, potkrijepljeno hvalevrijednom, nesebičnom gestom.

Tračak topline i dobrote ovaj put je pokazala nepoznata gospođa čije ime možda nećemo saznati, ali njezina je gesta pravi primjer svima.

Dobro večer. Jučer sam popodne primila čudan poziv iz PBZ banke. Ustvari najčudniji u životu. Nazvali su me da me obavijeste da je kod njih moja kartica tekućeg računa! Ček malo!? Gle stvarno mi nije u novčaniku, pa gdje je? Kod nas vele oni, zato i zovemo. Žena s s druge strane odgovori smješkom:”Jedna ju je gospođa našla i donijela nama u poslovnicu, tu je i možete doći po nju.”Tu u kvartu izgubila karticu i našla je drugi dan!? Nisam imala pojma, sve mi se događalo iza leđa. Ne znam koja je to poštena pronalaznica bila, ali joj se želim ovim putem zahvaliti. Hvala ti što si pronašla moju karticu i ostavila je na čuvanje! Hvala“, napisala je Zagrepčanka u grupi GAJNICE jučer danas sutra.

Građani su zaključili da upravo ovakvih priča žele što više, a kako i ne bi kada smo svakodnevno bombardirani lošim vijestima zbog kojih se bojimo kročiti iz kuće. No, zaključili su da čovjek danas treba biti zahvalan na ovakvim događajima i ljudima, fokusirati se na pozitivne stvari i divne sugrađane koji su svojim djelima zaslužili da se o njima piše. Stoga su Zagrepčani odlučili podijeliti još nekoliko lijepih događaja, u borbi protiv loših vijesti.

Prije godinu dana čovjek je kopajući po smeću pronašao moj ukradeni novčanik i donio mi ga na vrata. Niti kune nije htio uzeti. Volim čuti takve priče, hvala divnim ljudima što postoje!” napisala je Sanela.

Manda je ispričala kako je na neobičan način dobila ponudu za posao u Splitskoj banci: “Splitska banka stavila neki upit u Božićno vrijeme, nešto ozbiljno ne sjećam se! Ja sam u šali poslala ovo dolje! Priznajem nije bilo s moje strane ozbiljno, no ja sam poslala! I krenula je prepiska, pitanje kako bi mi mogli pomoći…. Mislila sam da mi žele uvaliti kredit, pa sam im se zahvalila i odbila pomoć! Nisu tu stali nego smo nastavili komunikaciju i na kraju su mi ponudili da pošaljem zamolbu za posao! Eto, čuda se događaju! Voljela bi da više pišemo o pozitivnim događanjima!

I sami smo svjedoci u gradu da će vas ljudi nazvati kada pronađu vaš novčanik ili dokumente i vratiti ih, kada padnete a Zagrepčani vam pomognu da nazad ustanete, kada vam pruže kišobran usred pljuska da ne pokisnete, kada prepuste mjesto u tramvaju ili busu onima kojima je potrebnije, kada s osmijehom dođete u dućan ili na kiosk i razveselite tetu kojoj ste već 600. kupac taj dan, kada vam teta iz pekarne oprosti ako nemate kunu jer ne želi da budete gladni, kada vožnja u ZET-ovom tramvaju i busu prođe bez incidenta s vozačem ili kontrolorom, kada jednom predivnom gestom popravite i drugome i sebi i najtmurniji dan… Ljepota života, Zagreba i Zagrepčana postoji, no treba bolje zaviriti, prepoznati “gradske anđele” i zbilja biti zahvalan na lijepim trenucima na kojima treba ustrajati i raditi.

Počet ću vjerovat u ljude“, zaključila je jedna Zagrepčanka.

>>> Pustolovine jedne ‘dotepenke’: Kako sam otkrila Gajevu, ZET, koga policajci mrze i ostale noćne zagrebačke ljepote


Komentari