DIRLJIVA KVARTOVSKA PRIČA DIGLA ZAGREB NA NOGE: Evo zašto biste i vi trebali sudjelovati (FOTO)

Screenshot/RTL

Zagrebe pokaži svoj “herc” za život ovog dječaka.

Dirljivu borbu ove obitelji za život njihovog sina podržali su brojni Zagrepčani, a možete i vi.

Naime, četverogodišnji Tin  prestao je disati sa samo 29 dana starosti. Reanimacijom su ga uspjeli vratiti u život, ali posljedice te ružne epizode ostale su trajne. Tinu je potrebno svakodnevno, vrlo skupo liječenje. Zato su se gosti zagrebačkog kafića “Egoist”, u kojem radi Tinov otac, udružili, kako bi kupnjom šalica, pomogli dječaku, pišu vijesti.hr.

Tinova obitelj, na čelu s  ocem čine sve kako bi mu omogućili prijeko potrebno liječenje.

“On je prestao disati doma i mi smo reagirali, reanimirali smo ga i otišli smo u Vinogradsku. Onda su ga drugi dan prebacili u Klaićevu. I na putu do tamo je on prestao disati jedno pet, šest puta u hitnoj”, prisjeća se Tinov otac Mario Barić ovog trenutka koji mu je zauvijek promijenio život.

Neobjašnjivo stanje

Liječnici i danas ne mogu objasniti što je Tinu.”Oni su rekli, ako ostane živ, da će to biti svjetsko čudo”, kazao je Mario za RTL. On se hrabro broi s mukom kroz koju svakodnevno prolazi,  a to su prepoznali vlasnik kafića u kojem radi i vjerni gosti.

Dražen je znao da je malom Tinu potrebna skupa terapija. Nije mogao prekriženih ruku gledati kako njegov prijatelj Mario pati. Zato je pokrenuo akciju prodaje šalica, a novac ide za Tinovo liječenje.

“Pokušavamo bit društveno odgovorni, pokušavamo u ova teška vremena ljudima što više pomagati. Moramo djelovati lokalno i ako se vide tu rezultati lokalno, a mislim da se mogu vidjeti, to može biti dobra priča za cijeli naš kolektiv”, izjavio je vlasnik kafića Egoist Dražen Biljan.

Tin živi s brojnim posljedicama

“Ne govori, još nosi pelenu, on je na razini od godine, godine i pol. Hoda normalno, hvala Bogu, ruke koristi, ali te neke fine stvari ne može. Ne može sam jesti. Nosi slušni aparatić. Nije to sad na razini na kojoj bi trebalo biti, ali je puno bolje. Naočale nosi, ne zato što ima dioptriju, nego mu oči bježe”, objasnio je Tinov otac.

NOVE ŠALICE STIŽU! zbog nevjerojatnog interesa i vaših velikih srca te vaših molbi da napravimo još šalica, OD SRIJEDE…

Posted by Egoist Bar Zagreb on Samstag, 27. Februar 2016

Ako možete, pomozite ovom hrabrom borcu. Kupnjom šalice u kafiću Egoist na zagrebačkom jarunskom placu, ili uplatom na ovaj račun.

RTL
RTL


Komentari