Direktorica Turističke zajednice otkrila kako planira spasiti sezonu u Zagrebu

Direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld gostovala je na RTL-u Danas te je pritom komentirala ovogodišnju sezonu u Zagrebu te najavila daljnje planove.

Istakmnula je kako su koronavirus i potres uvelike utjecali na turističku sezonu u Zagrebu, a neki festivali su barem imali sreću da njihovo održavanje bude prebačeno za kasnije kad već nisu mogli biti održani onda kada im se građani i turisti uobičajeno vesele.

”Pomaknuti Cest is d’ best s petog na osmi mjesec počinje za nekoliko dana i postoji čitav niz drugih projekata koje Turistička zajednica priprema sa svojim partnerima. Prvi puta ikada pripremamo Festival umjetničkih zajednica koji će biti uvertira za Cest is d’ best. Tu je i jako lijepi projekt ”Okolo”, to su male umjetničke i urbane intervencije po Donjem i Gornjem gradu. To su sve projekti koji neće jako velikim brojem opteretiti prisutnih posjetitelja i posjetiteljica ili Zagrepčana i Zagrepčanki i gdje ćemo moći individualno uživati u svemu što ćemo pripremiti”, kazala je za RTL Danas Martina Bienenfeld.

Zbog pandemije i potresa Zagreb je turistički zabilježio financijske gubitke pa kad se govori o prvih šest mjeseci u usporedbi s prošlom godinom ”na razini smo od lanjskih 30 posto dolazaka i 35 posto ostvarnih noćenja. Smanjeni su i prihodi za turističku industriju u Zagrebu, a to se i očekivalo i nadamo se da ćemo tako nastaviti i dalje”, kazala je.

Što se tiče smještaja, onog privatnog, dodala je da je ”prema njihovim podacima od prije 10, 15 dana velik broj njih bio zatvoren, pogotovo oni dijelovi koji nisu u turističkoj zoni. Tako se događa i s hotelima i s hostelima, a najveći broj gostiju sada odsjeda u hotelima, 50 posto svih onih koji su registrirani”.

Kad je u pitanju Advent, razmišlja se o svakom projektu, istaknula je. ”Za svaku od naših perjanica za turističku industriju imamo nekoliko scenarija pa kako će već biti situacija s koronavirusom u vremenu kada ćemo odlučivati kako ćemo se postaviti, sigurno ćemo realizirati najbolje što možemo s našim partnerima i shodno epidemiološkim uputama”.

Hrvatska obara turističke korona-rekorde: Epidemiološke mjere ipak ne smetaju sezoni…


Komentari