DIREKTORICA TURISTIČKE ZAJEDNICE: HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Plenkovićeva školska kolegica?

FOTO: Igor Kralj / PIXSELL

Lokalni izbori se bliže, a HDZ je za sada, od četiri velika hrvatska grada, samo objavio ime kandidata za Split, a to je Andro Krstulović Opara. 

U medijima se pojavila informacija kako premijer i prvi čovjek HDZ-a Andrej Plenković u utrci za Zagreb želi svoju školsku prijateljicu Martinu Bienenfeld, trenutačnu direktoricu Turističke zajednice Grada Zagreba.

Bienenfeld je prije nekoliko mjeseci bila i u kombinacijama za ministricu turizma, čak je i viđena u HDZ-u, međutim, to mjesto dobio je Gari Cappelli.

Već se mjesecima traži ime koje će u ime HDZ-a krenuti u bitku za Zagreb, stoga ne čudi ako su se doista okrenuli Martini Bienefeld, pod čijim je vodstvom projekt  “Advent u Zagrebu” drugu godinu zaredom proglašen najboljim adventom u Europi.

No, Bienenfeld, inače nestranačka osoba, je i bliska suradnica aktualnog gradonačelnika Milana Bandića.

‘Dobrodošla je u HDZ’

Šef zagrebačkog HDZ-a te predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić za Direktno.hr je kazao kako će s cjelokupnim programom za lokalne izbore izaći početkom veljače, a za Bienenfeld  je kazao kako radi dobar posao u TZ-u Grada Zagreba, ali da o njenim ambicijama za gradonačelnicu ne zna ništa.

“Koncem siječnja, točnije početkom veljače izaći ćemo s cjelokupnim programom za lokalne izbore, točnije kandidatom i programom. Tada će se znati ime i prezime onog kandidata ili kandidatkinje koji će na izbore ići ispred HDZ-a.

Martina Bienenfeld radi dobar posao u TZ Grada Zagreba, a o njenim ambicijama za gradonačelnicu, i to HDZ-ovu, o tome ništa ne znam. O njoj kao našem kandidatu nemam što komentirati, ali ako me pitate bi li mi bilo drago da se učlani u HDZ, bi, zašto ne. Naravno, ako ona sebe vrijednosno vidi u HDZ-u”, izjavio je Mikulić.


Komentari