DIREKTOR ZAGREBAČKE PLINARE: ‘Mi ne moramo zaraditi, bitno je da svi imaju plin’

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Čak 120 tisuća ljudi u sezonu grijanja ulaze s neizvjesnošću, a najveći dio građana, od Rijeke do Križevaca i Bjelovara, želi prijeći u zagrebačku plinaru Opskrba, koja nije u mogućnosti obraditi sve njihove zahtjeve.

Jeronim Tomas, direktor Plinare, u razgovoru za RTL kaže da je Vlada uredbom od 16.9. osigurala dostatne količine plina za te dodatne kupce koji bi prešli kod njih. Također je dodao.

“Radi se o ogromnom broju ljudi, 70.000 koje moramo progutati u nekakvih mjesec dana, to je nemoguće. a Budući da je to tako mi smo na vrijeme upozorili i HERU i Vladu i sve i zato je donesena odluka od strane HERA-e prema kojoj je dogovoreno automatsko prebacivanje sa postojećih opskrbljivača na GPO”, rekao je Tomas.

“Nije bitno hoće li se to nama isplatiti”

“Svi oni koji žele preći k nama odnosno na javnu uslugu imati će tu mogućnost”, kaže Tomas, koji je na pitanje hoće li se kupovina plina od HEP-a njima isplatiti odgovorio:

“U ovom slučaju nije bitno hoće li se to nama isplatiti. Nego da svi imaju plin s 1. listopadom i da ga imaju po jeftinoj cijeni. Mi ne moramo zaraditi bitno je da svi imaju plin”, poručio je Tomas.


Komentari