Direktor Školske knjige Ante Žužul poslao snažnu poruku Tomaševiću oko ukidanja besplatnih udžbenika

Foto: Borna Filic/PIXSELL

Otvoranje Interlibera na Velesajmu u utorak iskoristili smo za razgovor o aktualnim temama vezanim za knjigu sa zagrebačkim nakladnicima. Između ostalih, razgovarali smo s direktorom Školske knjige Antom Žužulom o najavi ukidanja besplatnih udžbenika u Zagrebu, što je u međuvremenu gradonačelnik Tomislav Tomašević demantirao – ali samo privremeno.

Podsjetimo, nakon prve neslužbene informacije u medijima da se ide prema ukidanju besplatnih udžbenika, Tomašević je rekao da zasada o tome nema govora.

“U idućoj godini ostaje sve ovako kako je i za to smo morali naći novac jer u proračunu nije bilo novaca. Dakle, nema govora o ukidanju besplatnih udžbenika”, rekao je novinarima na redovnoj konferenciji za medije.

Žužul: Ukidanje bi bila strašna šteta

Na naš upit, Ante Žužul predsjednik Upravnog odbora Školske knjige, uz čije su se udžbenike obrazovale brojne generacije, ustvrdio je da bi ukidanje besplatnih udžbenika u Zagrebu bila strašna šteta.

“Naše bogatstvo su naši ljudi, naše bogatstvo je naša pamet, znanja koja mogu stjecati, po mom uvjerenju Zagreb se nikad neće odreći darova hrvatskoj djeci“, zaključio je Žužul.


Komentari