Dio roditelja odgojitelja okupljenih u udruzi Hrvatska Mati održao performans pred Poglavarstvom, Tomaševića prozvali Pinokiom

Oko 50 roditelja odgojitelja okupilo se na performansu “Posjetimo Pinokija” koji se održao u četvrtak ispred Gradskog poglavarstva. Cilj im je ukazati građanima da nisu jedini koji su se našli u problemu te da se to može dogoditi i njima.

Foto: Zagreb.info

“Želimo ukazati da mi nismo jedini problem, da ima i drugih problema, ono što gradonačelnik misli da su problemi, njemu su to djeca, ukida status roditelja odgojitelja, planira prodati Plinaru, imamo problem sa stočarima na Jakuševcu, seli nam Zelenu tržnicu, otkazi u Holdingu. Pinokio je naš gradonačelnik jer je sve lagao, lagao je cijelu predizbornu kampanju i sad laže”, rekla je predsjednica udruge Hrvatska Mati Ljiljana Dragić. dodavši kako njena udruga nije podigla tužbe te da će to napraviti kad ne budu dobili plaću.

Foto: Zagreb.info

Podrška Lovrića

Dragić je rekla kako je od 5800 roditelja njih 100 izašlo iz mjere, a da vrtićke djece iz mjere ima preko 5500.

Foto: Zagreb.info

Okupljenima je podršku dao i bivši pročelnik Ivica Lovrić rekavši da u vrtićima trenutno ima 366 slobodnih mjesta, od toga samo dva mjesta u jaslicama te da je nemoguće zbrinuti djecu iz mjere roditelj odgojitelj.

Foto: Zagreb.info

“Gradska vlast i dalje ugrožava zagrebačke obitelji, uskratili su im primanja, i ovo je prilika za ukazati na nepravdu, čekamo odluku Suda do konca ovoga mjeseca jer odredba stupa na snagu 1. svibnja”, rekao je Lovrić.

Foto: Zagreb.info

Komentari