Dinamo želi vratiti iskusnog stopera koji je već ostavio trag u klubu: Presuditi bi mogla njegova djevojka

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Dinamo je pokazao interes za svog bivšeg stopera Leonarda Sigalija (33) kojem 30. lipnja sljedeće godine istječe ugovor s argentinskim prvoligašem Racingom.

“Stalno primam pozive njegovog bivšeg kluba Dinama iz Zagreba koji se raspituje o njegovoj situaciji, posebno jer zna da sada ne igra, pa ispituje što će biti”, izjavio je Sigalijev zastupnik Marcelo Carracedo za argentinski Radio Del Plata.

“Ali trenutno nema ništa, on je igrač Racinga, sretan je gdje se nalazi, važan je igrač za momčad pa zasad nema ništa”, dodao je.

Sigali je za Dinamo nastupao od srpnja 2014. do siječnja 2018. godine. Tada je prešao u Racing, petoplasiranu momčad argentinskog prvenstva, gdje je odigrao 63 utakmice. Racing je lani osvojio argentinsko prvenstvo, a u Dinamu su se sjetili Sigaliju čestiti naslov, što je potvrda dobrog odnosa kojeg su ostvarili sa svojim bivšim igračem.

U dresu Dinama Sigali je odigrao 128 utakmica u svim natjecanjima, a zabio je i osam golova.

“Došao je u Hrvatsku, vidio zemlju, naučio hrvatski jezik, definitivno i možda najviše pobijedio u tome što je ovdje pronašao ženu svog života. A na profesionalnom planu ne trebamo niti pričati koliko je dao za klub. Bez ijednog milimetra susprezanja dao je sve od sebe, bio pravi i kvalitetan nogometaš svih tih godina. Hvala mu na tome i želim mu svu sreću u Argentini”, riječi su kojim se od Sigalija oprostio tadašnji Dinamov trener Mario Cvitanović.

“U Hrvatskoj sam bio 3,5 godine, svi su u klubu i oko njega prema meni bili jako dobri. Ali, sada se vraćam u Argentinu i srce mi je puno. Ovdje sam stekao puno prijatelja, Dinamo mi je puno pomogao u jednoj fazi karijere. Kako se osjećam? Rekao bih pola-pola; malo sam tužan, pa malo sretan. U Argentini me čekaju roditelji i prijatelji, no i dalje ću se vraćati u Hrvatsku. Djevojka mi je Hrvatica, pa je moj povratak ovdje siguran”, optimističan je bio Argentinac koji je krajem listopada ozlijedio koljeno a na travnjak se vratio 26. siječnja ulazeći s klupe. U udarnoj momčadi je opet zaigrao krajem veljače.

Igrač koji je odredio Dinamovu sudbinu u Ligi prvaka poslan u drugu momčad, potražiti će novi klub


Komentari