DINAMO NAPRASNO OTKAZAO PRESSICU! Dijelovi stadiona padaju po ljudima, a priča se o novoj borbi za vlast

Foto: GNK Dinamo

Dinamo je sazvao izvanrednu medijsku konferenciju u utorak u 12 sati i onda ju je pola sata prije početka naprasno otkazao. Nagađalo se dosta o tome što bi mogla biti tema ‘pressice’, ali vjerojatno se trebalo govoriti o stadionu koji je u raspadnom stanju, odnosno, o incidentu s padom stakla podno zapadne tribine koje je zamalo palo na djecu koja su tamo prolazila.

Međutim, možda je moglo biti govora o priči koja se pojavila u zagrebačkim nogometnim kuloarima kako je navodno u tijeku borba za prevlast za vođenje kluba te kako se za Dinamo bore “dvije struje”.

Bad Blue Boysi su na svojoj internetskoj stranici u ponedjeljak objavili sljedeće priopćenje.

“Prije točno 10 godina BBB su tadašnjem (i sadašnjem) gradonačelniku na ruke predali peticiju naziva ‘VRATIMO DINAMO DINAMOVCIMA’ s 18.000 potpisa navijača koji su tražili odlazak tada (a de facto i danas) aktualnog rukovodstva NK Dinamo.

On je tu peticiju i sve potpise na kraju bacio u smeće, a godine sudskih procesa i svih gadosti koje su u njima isplivale na površinu objašnjavaju i zašto.

U ljeto 2010. BBB-ovci proglašavaju bojkot pokušavajući skrenuti pozornost uspavanih i komotnih dinamovaca kao i ostatka javnosti na sustavno uništavanje klupskog identiteta u prvom redu, kao i podređivanje klupskih interesa jednom čovjeku i njegovoj obitelji.

Tada se “uništavanje klupskog identiteta” činilo nečim apstraktnim, izmišljenim dok se klub iz dana u dan udaljavao od svojih navijača i od vrijednosti koje su ga učinile toliko velikim, prepoznatljivim, omiljenim… Danas uz sve probleme, gorući problem i sramota kluba je loš posjeta kada se ugase svjetla europskih natjecanja.

‘Kuloarske priče o nekim novim strujama u borbi za prevlast u Dinamu’
S vremenom se nezadovoljstvo artikuliralo u svijest o tome da utjecaj i snaga desetaka tisuća Dinamovih članova moraju biti presudni u kontroli i izboru vodstva kluba, a ne da se uprave mijenjaju ovisno o moći određenih političkih i mafijaških struktura.

Ne “ulica”, ne menadžeri i ne Bad Blue Boysi. I ne da navijači upravljaju klubom, kako se to često namjerno plasira.

Na kuloarske priče o nekim novim strujama u borbi za prevlast u Dinamu Bad Blue Boysi jedino mogu odgovoriti onako kako odgovaramo svima gotovo čitavo desetljeće – u obzir dolaze samo i jedino demokratski izbori za novu upravu i novog predsjednika kluba!

‘Pokrenite procese u kojima će Dinamovo članstvo imati ključni utjecaj’
Pravo glasa mora biti omogućeno svim Dinamovim članovima, a ne samo Mamićevim marionetama iz Skupštine koji su šutjeli kad se kralo. Ne može biti prečica, ne može biti dogovora “ispod stola”.

Od nadležnih tijela NK Dinama tražimo da hitno, u što kraćem roku pokrenu procese u kojima će Dinamovo članstvo imati ključni utjecaj u izboru vodstva kluba. Da klub više ne robuje interesima i hirovima pojedinaca i da o njemu odlučuju DINAMOVCI, a ne političari i mafijaši.

Ne podcjenjujte našu upornost i odlučnost da ovo izguramo do kraja!

Više nemate vremena, više nemate izgovor.

BAD BLUE BOYS”, stoji u priopćenju.


Komentari