Dinamo II uvjerljivom pobjedom ponovno na vrhu, opet briljirala plava 9-ka!

Miklić u akciji Foto: gnkdinamo.hr

Dinamo II je s uvjerljivih 3-0 pobijedio Lučko, a Borna Miklić novom je maestralnom izvedbom lomio suparničku obranu, a zabio je i prvi gol koji je trasirao put prema pobjedi Modrih.

Dinamo II zasjeo je na prvo mjesto Druge HNL, s kojeg su svrgnuli Goricu, a Miklić je i vodeći na čelu ljestvice strijelaca. U okršaju 11. kola maksimirska je družina svladala Lučko s 3-0. Miklić je, dakako, bio „samo“ impuls cijeloj momčadi, gdje su dobre role odradili i spretni asistent Bruno Čengić, Mario Ćuže koji je i zabijao i asistirao, a kvalitetnom izvedbom nisu zaostajali ni ostali.

Otpor gostiju Modri su slomili početkom drugog dijela. Dario Špikić ubacio je s desne strana, a na drugoj stativi Karlo Muhar pucao je u blok. Miklić je nedugo potom također pucao u blok s 10-ak metara, na odbijenu loptu natrčao je Čengić i lansirao je uz samu desnu vratnicu. Ubrzo nakon toga Čengić je jednim potezom uspio iz težišta izbaciti suparničke braniče, vješto gurnuti loptu u for Božiću, koji je bio sam pred vratarem Kramerom, ali nije uspio dobro zahvatiti loptu.

Samo desetak sekundi kasnije, u 60. minuti, Čengić je odlično uposlio Miklića u kaznenom prostoru, a raspucani Dinamov golgeter lukavo je podmetnuo nogu i pred Kramerom skrenuo loptu u kut za vodstvo.

Poseban je pljesak izmamila akcija u 76.  minuti za drugi gol. Bio je to zapravo dvostruki dupli pas. Miklić je proigrao Ćužea na lijevoj strani kaznenoga prostora, on mu vratio loptu, plavi napadač ponovno pronašao identičan koridor do Ćužea kojem nije bilo teško lansirati novu povratnu Mikliću za siguran pogodak.

Priču je zaključio Ćuže novim pogotkom četiri minute prije kraja. Muhar je dugom loptom poslao Ćužea u kontranapad, a mladi napadač bez poteškoća poslao loptu pored usamljenoga Kramera u gol. No, i maksimirski je vratar Dinko Horkaš imao posla. Triput je bravuroznim reakcijama spašavao mrežu. Zaustavljao je opasne nalete i udarce Serdarušića i Lončara, a jednom je pomogla i stativa nakon efektnoga Barišićevog slobodnog udarca s 18 metara.

Ovom su pobjedom plavi dohvatili vrh ljestvice sa 24 osvojena boda, jednim više od drugoplasirane Gorice. Miklić je sa šest pogodaka prvi strijelac lige, odvojio se od Hajdukovog napadača Ivana Delića koji je ostao ne pet.


Komentari