Dijete (7) odšetalo iz SUVAG-a, satima samo lutalo gradom

screenshoot

Prvašić je nekoliko sati sam lutao gradom.

U utorak 4.travnja iz Poliklinike SUVAG odlutalo je dijete, a kako tvrde naši izvori, radi se o prvašiću koji je bio na produljenom boravku.

“Dijete je samo odšetalo i tri, četiri sata lutalo gradom, roditeljima je to sigurno bila noćna mora”, govori izvor. Osim toga, tvrdi i da su roditelji bili u šoku, što je razumjivo jer dijete im je trebalo biti na sigurnom pod budnim okom zaposlenika u SUVAG-u.

“U Poliknici je zbog tog djeteta bila i policija”, dodaje izvor, a mi smo PUZ i kontaktirali. Iz Policije su potvrdili da je dijete odlutalo, odnosno da je samo otišlo kući. Rekli su nam i da su ga po putu našle majka i baka, te da nije tako strašno kako se isprve čini.

Dijete je sada na sigurnom, a u vezi ovoga smo upit poslali i SUVAG-u, te Pravobraniteljici za djecu. Do zaključenja teksta nismo dobili odgovor.

Inače, Poliklinika SUVAG je zdravstvena ustanova u kojoj se provodi specijalističko-konzilijarna zdravstvena zaštita osoba s teškoćama u govornoj komunikaciji.

Uz medicinsku dijagnostiku i rehabilitaciju osoba s teškoćama u govornoj komunikaciji (oštećenja sluha i/ili govora), provodi se odgoj i obrazovanje djece oštećena sluha i/ili govora.

U SUVAG na rehabilitaciju dolaze djeca s najtežim oštećenjima, uključujući i one neurološke.

Ovo nije prvi skandal u Poliklinici, naime, tamo su radili fizioterapeuti bez licenci i položenog stručnog ispitna, kao i bez odrađenog pripravničkog staža. U SUVAG-u su urganizirane i proslave na kojima je konzumiran alkohol, a za vrijeme jedne su i djeca bila u Poliklinici. Tome su svjedočili i inspektori koji su “upali” na posljendnju proslavu i kaznili SUVAG.

>>>EKSKLUZIVNO: Inspekcija ‘upala’ u SUVAG i ponovo naišla na kršenje zakona

>>> ZAPOSLENICI SUVAG-a: ‘Ravnateljica pokušava svu krivnju prebaciti na naše kolege koji su najmanje odgovorni’


Komentari