DIJELITE PRIČU O STRAVI NA GOLJAKU: ‘Bolesno dijete djelatnica je tukla, bacala i šutala kolica’ (FOTO)

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Sve se dogodilo na odjelu gdje se nalaze djeca s posebnim potrebama.

Nakon jezive priče iz vinkovačke bolnice gdje je nesretna majka zbog neadekvantnog postupanja medicinskog osoblja, ostala bez svog novorođenčeta, u Zagrebu se nedavno dogodila još jedna jednako jeziva priča. Naime, jedan je zabrinuta majka objavila potresnu priču u Facebook grupi  “Mame,buduće mame,od izravnih do anonimnih pitanja”.

Kako je kazala, ona je prilikom posjeta Specijalnoj bolnici za zaštitu djece s neurorazvojnim i mortoričkim smetnjama (poznatija kao Goljak) naišla na doista zastrašujući prizor.

”Riječ je o Gornjem Goljaku, a scena se događala iza zatamanjenih stakala. Išla sam svome djetetu otkopčati jaknu i primijetila sam kako je zaposlenica vikala na dijete, primila ga za lice i odgurnula ga u kolica. Riječ je o djetetu između tri i četiri godine starosti s posebnim potrebama. Doslovno sam uletila u prostoriju i gospođi svašta izgovorila”, ispričala nam je Dijana Sajko koja je prije toga, cijelu priču objavila na društvenim mrežama.

”Djelatnica je reagirala potpuno hladnokrvno i kazala mi nije njima ništa”, nastavlja Sajko svoju priču.

Kako je kazala, o ovom slučaju obavijestila je Ravnateljstvo bolnice, a na njezin post reagirale su i brojne druge majke koje su sa zagrebačkom bolnicom također imale negativna iskustva.

Evo što je napisala na Facebooku:

“Ali nazalost, nije to sve, nego, razlog pisanja ovog posta je malo niza djelatnica, bijele kratke kose na tom odjelu koja TUCE djecu!! Doslovno, TUCE!! Jedan decko je sjedio tako spigan na stolici kako su ga ostavili i pokusavao dohvatiti stol, a siroce ne moze, i na kraju uspije i malo pogurne stol, mislim, koliko djete moze pogurnuti stol.. i ova glupaca dode, stisne ga jako za facu, nesto se prodere i baci mu glavu u stranu, zgrabi ga sa stolice i baci na onu njihovu lezecu sjedalicu, zaveze, primi za dio di su noge tako da glava visi prema podu, i povuce ga na drugu stranu hodnika i jos nogom sutne tu sjedalicu da ga namjesti i mase rukama prema njemu, valjda se jos derala.“, opisuje ova majka alarmantnu  situaciju u koju se morala umiješati.

12516465_10206214955712934_2122505953_n

12527764_10206214955832937_1291512851_n

12476150_10206214955992941_821928565_n

“Zamislite, ostavite djete u povjerenju i onda ga zlostavljaju i maltretiraju, a ironicno, na vratima im stoje upute kako se treba ponasati prema takvoj djeci, da treba biti strpljiv i pazljiv s njima. Uzas! Ona lijeci svoje frustracije na djecici koja se ne znaju i ne mogu pozaliti, koja ne razumiju zasto se netko tako ponasa prema njima (ne razumijem ni ja, jer nisu nista skrivila!!).”, zaključila je svoj post ova zabrinuta majka.

Vezano za ovaj slučaj poslali smo upit navedenoj bolnici i Ministarstvu zdravlja.

>>> TRAGIČNA SMRT NOVOROĐENČETA, MAJKA ZAVAPILA: ‘Tri puta skakanje po stomaku da bi moj Ivano izašao van…’


Komentari