DIJELITE DALJE! POLICIJA IPAK PRONAŠLA RJEŠENJE: Koristite ove alternativne pravce i izbjegnite gužve!

ILUSTRACIJA: Davor Puklavec/PIXSELL

Iz Policijske uprave zagrebačke poručili su kako su svjesni da okolne prometnice nemaju adekvatnog kapaciteta na koje bi se morao preusmjeriti promet…

Zagreb su proteklih nekoliko dana obilježile masovne prometne gužve. Promet je većinom paraliziran zbog radova, a vozačima se putovanje kroz neke dijelove grada produžuju za pola sata pa čak i više. Posebno je kritično u Maksimiru gdje su u tijeku radovi, na inače veoma prometnom dijelu Bukovačke, onome od raskrižja s Maksimirskom pa sve do Petrove. Sav promet, kako gradski, tako i osobni, preusmjeren je na okolne ulice koje jednostavno nisu predviđene za tako velik priljev automobila.

Najveći problem, odnosno, najkritičnije je na križanju Maksimirske i Jordanovca jer se gotovo sva vozila preusmjeravaju preko Petrove, Čikoševe, Crnčićeve, na Jordanovac pa onda na Maksimir. Gužve su najveće ujutro od oko sedam sati pa sve do deset i poslijepodne oko 15 sati pa sve do otprilike 18-19 sati.

Građani su ogorčeni, frustrirani i ljuti, ali tu se nažalost ne može napraviti previše, sve dok radovi ne završe, a to bi prema predviđenom trebalo biti srijedu u pet ujutro.

Foto: Zagreb.info (Jordanovac i križanje Jordanovačke i Maksimirske)
Foto: Zagreb.info (Jordanovac i križanje Jordanovačke i Maksimirske)

Policija preuzela regulaciju prometa

Iz Policijske uprave zagrebačke poručili su kako su svjesni da okolne prometnice nemaju adekvatnog kapaciteta na koje bi se morao preusmjeriti promet, a nadaju se da će nazočnost policijskih službenika malo ubrzati situaciju.

“Možemo se složiti da se zbog predmetnih radova stvaraju prometne gužve na okolnim prometnicama jer u užoj zoni nema prometnica adekvatnih kapaciteta na koje bi se mogao preusmjeriti promet, a da to ne uzrokuje značajne gužve pa i zastoje. Prometna policija svakodnevno upravlja prometom na raskrižjima i drugim mjestima gdje procjenjuje da će nazočnost policijskih službenika ubrzati promet i u tu svrhu će pojačati nadzor i upravljanje prometom u užoj i široj zoni radova, ali jednostavno zbog uskih grla na prometnoj mreži protočnost prometa je vrlo limitirana”, kazali su nam iz PUZ-a.

Promet se, kako smo uspjeli sami provjeriti, malo ubrzao dolaskom policije jučer poslijepodnevnim satima na raskrižja Maksimira i Jordanovca i Jordanovca i Rendićeve/Crnčićeve, ali kako doznajemo jutros tamo policije nije bilo.

FOTO: Facebook: 'Zakaj volim Zagreb'/ Tanja Nemec
FOTO: Facebook: ‘Zakaj volim Zagreb’/ Tanja Nemec

Alternativni pravci

Kako bi se barem malo smanjio promet na kriznim prometnim raskrižjima i ulicama, policija je Zagrepčanima savjetovala i korištenje alternativnih pravaca. “Svim građanima predlažemo da koriste obilazne pravce u odnosu zatvoreni dio Bukovačke ceste, odnosno da koriste Aveniju Gojka Šuška, Ulicu Gornji Bukovac i Remete ili Jordanovac, Laščinsku i Bijeničku te da u širem luku sa sjeverne strane dođu u predmetnu zonu i KBC Rebro”, poručuju iz PUZ-a.

>>> VELIKI PROMETNI KAOS U ZAGREBU! Vozači bijesni: ‘Auti nemaju kuda, gužve su sve veće, a nitko ne reagira’


Komentari