Dijana Zadravec progovorila o smjeni, ali i inspekciji koju Beroš šalje u Vinogradsku: ‘Nadam se da će mene prvu zvati’

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Smijenjena je s mjesta predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice zbog loših međuljudskih odnosa. Riječ je o Dijani Zadravec, koja je za N1 ispričala svoju stranu priče, ai i progovorila o, kako kaže, nepravilnostima.

“Zakon po Vatavuku gdje on zabranjuje istupanje u medijima nije po Ustavu. Moje govorenje u medijima je zbog zaštite pacijenata, što je isto po Ustavu. Ova smjena koju je proizveo doktor Vatavuk nema pravne osnove. Smjena je nezakonita jer je temeljena na dvije premise – narušeni međuljudski odnosti i narušavanje odjela. Činjenice govore drugačije. Bila je organizirana hajka na mene koja sam pokušala zaustaviti da pacijenti iz privatnih klinika liječnika koji rade u KBC-u dolaze na listu. Iz Dubrave su htjeli poslati dvoje radiologa ovaj tjedan, a uprava je rekla da ne treba. Sve moje poteze je doktor Vatavuk opozivao. Ostavka je neutemeljena i naravno da ću se žaliti”, rekla je Zadravec.

Odgovorila je i na pitanje kako je moguće da prvo osoba HUBOL-a tvrdi da nema nikakva saznanja o nepravilnostima o kojima ona govori.

“Ja cijelo vrijeme izlazim s imenima. Raspolažem s velikim dokazima, sve sam prijavila DORH-u, a ova interna inspekcija me nikad nije pozvala da pokažem dokaze. Te inspekcije su paravan. Nije me zasad zvao ni nitko iz DORH-a”, rekla je.

“Besmislica je da me štitio nekakav odnos s premijerom. Ja sam članica HDZ-a, ali korupcija je korupcija, bez obzira iz koje stranke dolazi. Znamo kako u Hrvatskoj prolaze ljudi koji prokazuju kriminal. Ja raspolažem dokazima i brojkama, ali me apsolutno nitko još ništa nije pitao”, dodala je.

Ministar Beroš najavio je da će poslati inspekciju u KBC. “Nadam se da ću prvo ja biti pozvana da kažem što znam i pokažem dokaze koje imam. Radi se o korištenju javnih resura i falsificiranju potpisa naslužbenim dokumentima”, prokomentirala je Zadravec, ali i otkrila što prema njezinom mišljenju stoji u pozadini svega.

“Nije slučajno da se to uvijek događa prije izbora za ravnatelja KBC-a. Moja saznanja su sljedeća: naravno da se želim kandidirati, ali skupina koja želi i dalje zataškavati kriminal želi svog kandidata, doktora Vagića. On je kandidat za ravnatelja kojeg želi ova kriminalna skupina da zataškavaju kriminal. Moram reći da je za mene čovjek koji mijenja identitet vrlo sumnjiv. On je dosad odrađivao prljave poslove u KBC-u. Oni pripremaju njega, on nije u HDZ-u, sad je to kao popularno. Priprema ga skupina od Dulibića, Mirne Šituma, Krešimira Rotima, svi ovi koji imaju privatne klinike, Vatavuk isto pripada njima. Sve je to ista klika kojoj sam se ja suprotstavila i logičan je bio ovakav epilog. Radiologija im je tu bitna, moraju iz svojih privatnih klinika slati pacijente na preglede. Doktorica Šitum s Klinike za kožne bolesti je kod mene na radiologiji ostvarivala toliko pacijenata koliko su sve ostale Klinike zajedno. Koliko je tu pacijenata privatno ja to ne mogu reći, ali vidim koji su to interesu. Ona je jučer, kada mi je Vatavuk na primitivan način dao otkaz, glumila nekakvu moralnu vertikalu, a znamo za njezine sumnjive poslove još iz vremena Milana Bandića”, rekla je Zadravec.

Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva i predsjednik Upravnog vijeća KBC Sestre milosrdnica Tomislav Dulibić najavio je tužbu protiv Dijane Zadravec za klevete izrečene u Novom danu N1 televizije.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Zbog izjava i tvrdnji bivše predstojnice Kliničkog zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju KBC Sestre milosrdnice prof. dr. Dijane Zadravec izrečenih u jednoj televizijskoj emisiji koje su prenesene i na internetskom portalu iste televizijske kuće, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva i predsjednik Upravnog vijeća KBC Sestre milosrdnice Tomislav Dulibić tužit će dr. Zadravec. U javno izrečenim, ničim potkrijepljenim objedama protiv više osoba, među kojima je i Tomislav Dulibić, bivša voditeljica radiologije, iznijela je niz neistina o udruživanju u interesne skupine za ostvarivanje protupravnih djela, o zataškavanju kriminalnih radnji u toj bolničkoj ustanovi, te da je Tomislav Dulibić dio kriminalne skupine i suvlasnik u privatnim klinikama.

Odlučio sam sudskim putem istjerati na čistac istinu, jer je dr. Zadravec u svojim javnim istupima posljednjih dana prešla sve granice. Optužuje ljude na sve strane bez ijednog dokaza, želi u javnosti stvoriti dojam kako je ona jedina na strani istine, a svi ostali u KBC Sestre milosrdnice i oko nje svijet kriminala i lopovluka. Niti sam u bilo kakvom suvlasništvu s bilo kime u privatnim klinikama niti stvaram bilo kakva udruženja protiv dr. Zadravec, ali kao odgovoran predsjednik Upravnog vijeća, zajedno s drugim članovima tog tijela, inzistiram na sređivanju stanja u toj važnoj zdravstvenoj ustanovi u Hrvatskoj, kojeg je, među ostalim, prouzročila i sama dr. Zadravec. Ne može se i ne smije javni prostor koristiti za vlastite uske interese, a pri tome nanositi nemjerljivu štetu ugledu osoba i ustanova. Zato vjerujem da će sudski pravorijek, kada god stigne, odagnati svaku sumnju od prozvanih osoba i ustanova”, stoji u priopćenju.


Komentari