DHMZ OGLASIO CRVENI I NARANČASTI ALARM: Ignorirate li ovo upozorenje dovest ćete se u opasnost! (FOTO)

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Danas ćemo se još grijati na “ugodnih” tridesetak stupnjeva Celzijevih, a već od sutra kreće pravi pakao.

Koliko god vam zvučalo čudno, još će samo danas biti vruće jer nam u sljedećih nekoliko dana stiže pakao. Toplinski udar najavljuje se već danima, a svi su se vjerojatno potajno nadali kako će meteorolozi pogriješiti, no, čini se da neće. Naime, DHMZ je oglasio narančasti i crveni alarm za dane koji slijede.

Danas ćemo se još grijati na “ugodnih” tridesetak stupnjeva Celzijevih, a već za ponedjeljak objavljen je žuti i narančasti alarm za cijelu Hrvatsku. Temperatura će u cijeloj zemlji biti preko 30 stupnjeva Celzijeva, na Jadranu se očekuju velike vrućine stoga je za cijelu obalu oglašen narančasto upozorenje, a za ostatak Hrvatske žuti.

DHMZ: Ponedjeljak
DHMZ: Ponedjeljak

Ipak to nije najgore, ono što slijedi u utorak se očekuju ekstremne vrućine u gotovo cijeloj Hrvatskoj, a posebice u Osijeku i Karlovcu gdje je objavljen i crveni alarm.

DHMZ
DHMZ

Svakako valja obratiti pažnju i na UV indeks koji je će danas, u ponedjeljak, a vjerojatno i danima koji slijede biti vrlo visok.

UV INDEX

Stoga, građani pri izlaganju visokim temperaturama zraka moraju zaštititi glavu, dnevno uzimati oko dvije litre tekućine, izbjegavati pržena, pohana i začinjena jela, te izbjegavati izlaganje suncu od 10 do 17 sati, upozoreno je u četvrtak u priopćenju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”.

Komentari