DETALJI UŽASA U ZAGORJU Majka i sin dva dana ležali mrtvi u kući, ubojici amputirali prst, oružje naslijedio od oca

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Između 17. i 18. studenoga u Slatini Svedruškoj kod Krapine došlo je do velike trgedije nakon što je 56-godišnji sin vatrenim oružjem ubio svoju 75-godišnju majku pa potom presudio i sebi.

Za ovaj stravičan zločin saznalo se nakon što su susjedi zvali policiju jer su im vrata bila zaključana i nitko nije otvarao.

“Nismo ih viđali dva dana pa smo pomislili da se možda nisu otrovali plinom. No, kad su policija i vatrogasci provalili u kuću jutros, imali su što vidjeti. Nije odmah bilo jasno je li ubojstvo i samoubojstvo ili dvostruko ubojstvo. Cijeli dan su po kući skupljali dokaze, razgovarali sa svima u selu. Zaprepašteni smo” izjavila je jedna mještanka za Jutarnji.

“Bili su dobri ljudi. Oboje vrlo vrijedni i radišni. Nisu imali novčanih problema barem koliko je nama poznato. No on je bio bolestan. Borio se s visokim šećerom, dijabetes ga je doveo do ruba, noću si je znao raditi jesti pa se mučio i s pretilošću, a nedavno mu je i amputiran prst. Njegova se majka jako bojala za njegovo zdravlje, ali nikome nije jasno zašto je ovo učinio” rekao je mještanin i otkrio za Jutarnji da je jedan od susjeda prije dva dana čuo pucnje, međutim, nije ih povezao s možebitnim zločinom u selu koji ledi krv.