DETALJI SLUČAJA KOJI JE ZGROZIO JAVNOST: ‘Taj smo dan supruga i ja uzeli malo kokaina’, kaže otac otrovane curice

Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL

Djevojčica od četiri godine završila je u teškom stanju u KBC Sestara milosrdnica, a nalazi su pokazali da se radi o trovanju kokainom.

Liječnici su odmah pozvali policiju te su roditelji uhićeni još u bolnici, a protiv njih je podnijeta kaznena prijava zbog povrede djetetovih prava i zanemarivanja roditeljske dužnosti, za što je zapriječena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je ocu, 35-godišnjem D. J., i pet godina starijoj majci I. J. jednomjesečni pritvor, piše Jutarnji.hr

Otac ne zna kako je djevojčica došla do droge

Djevojčica se dobro oporavila, a centar za socijalnu skrb će je zbrinuti unutar šire obitelji te se dijete neće vraćati roditeljima, kako neslužbeno doznaje Jutarnji.

“Djevojčica, koja je početkom mjeseca primljena u našu bolnicu u teškom stanju zbog trovanja kokainom, dobro se oporavila i, prema najnovijim nalazima, nema akutnih oštećenja organa“, kaže pedijatrica doc. dr. Orijena Žaja s Klinike za pedijatriju KBC-a Sestara milosrdnica.

“Kad sam vidio da je djetetu loše, odmah sam se uputio u bolnicu. Ja se liječim od ovisnosti o drogi i konzumiram heptanone. Ponekad u kući, kad smo žena i ja sami, znamo popušiti malo marihuane, ali ništa pretjerano. Bude onako usput, za gušt. A taj dan smo supruga i ja, dakle tu nedjelju, konzumirali malo kokaina. Ali smo ostatak droge koji nam je ostao bacili u smeće. Znate, ako se u našem domu i nađe droga, uvijek je nastojimo negdje sakriti od dječje ruke i pogleda.”, ispričao je istražiteljima otac djevojčice koji tvrdi da ne zna kako je ona došla do droge. Njena majka se bori s poremećajem u prehrani, zbog čega ide na psihoterapiju i uzima lijekove za smirenje.

“Nije se ništa strašno dogodilo”, tvrdi djed curice

Ukućani su posumnjali da je dijete nekako došlo baš do tih lijekova. Djed, koji jedva čeka da mu se obitelj vrati kući, uvjeren je da se nije dogodilo ništa strašno.

” Sve su institucije prenapuhale ovaj slučaj. I dobro je da je tako! Međutim, uvjeravam vas da se nije ništa strašno dogodilo. Unučica je dobro. Trenutak roditeljske nepažnje doveo je do cijele ove sage koju sada proživljavamo. Ja sam se u petak vratio s mora i cijelu sam se subotu igrao s unučicom. Ona je jako razigrana i vesela. Još je taj dan nešto bila bolesna. A u nedjelju navečer, dok mene nije bilo u kući, popila je neku tabletu. Mislim da se domogla nekako tablete koju njezina mama koristi za živce. Kako? Ne znam ni sam. Nitko ne drži ništa na dohvatu djece. Ne branim nikoga, samo da znate. Jer to se naprosto nije smjelo dogoditi. Zna se da su djeca nestašna i znatiželjna i stalno ih treba imati pod okom.” ,kaže za Jutarnji list djed djevojčice, te nadodaje da je curica dobro i da su joj obje bake trenutno u posjetu.

“Nismo od nje doznali kako se to dogodilo i razlog zašto je počela nekontrolirano povraćati. Njezin tata je odmah reagirao, umotao je u deku te s prijateljem odvezao u bolnicu. Znate što nam je rekla kad smo je pitali što je progutala te večeri? Rekla je: “Neću ništa pričati dok nema tate”. Jako je privržena ocu i sad joj nedostaje, pogotovo kad je u bolnici jer joj je to novi ambijent. Bili su kod nas djelatnici Centra za socijalnu skrb te su odlučili da će, po izlasku iz bolnice, a to će biti u četvrtak, unučica biti smještena kod druge bake.”, govori djed curice, uvjeravajući da će sin i snaha sigurno odmah biti pušteni jer mjesec dana pritvora za nešto što nisu napravili je izvan svake pameti, prema njegovom mišljenju.

>>>DJEVOJČICA (4) OTROVALA SE KOKAINOM: U zagrebačku bolnicu doveli je roditelji ovisnici

 


Komentari