DETALJI O OSTAVLJENOJ BEBI: Prije nego što je nađena na Žitnjaku, netko se o njoj dobro brinuo

Foto: Pixabay

Vijest o ostavljenoj bebi zaprepastila je Zagreb, ali i Hrvatsku. No, sreća u nesreći je to što je beba u dobrom stanju. N 2021 0297955 N – tako glasi šifra u KBC-u Zagreb pod kojom je registriran dječačić ostavljen u subotu navečer u kući na zagrebačkom Žitnjaku. To mu je trenutačno ime i prezime.

Mališan je smješten na dojenačkom odjelu na Klinici za pedijatriju, liječnici su utvrdili da je star oko dva tjedna. Ta se procjena radi po izgledu pupka, pa s obzirom da je mališanu pupak otpao te da se rana sasušila, zaključeno je da se rodio prije otprilike 14 dana.

Kada, gdje i kako te tko mu je majka, utvrdit će policija, a za sada je poznato, što su zaključili i liječnici, da je dječak posve zdrava beba odličnog općeg stanja. Prije nego je ostavljen, kažu liječnici, netko ga je njegovao, hranio i brinuo o njemu.

Rođen je s urednom porođajnom težinom, nije nedonošče. Kod prijema u bolnicu bio je tek malo dehidriran, ali njegovo opće stanje govori da ga prva dva tjedna života ipak nisu zanemarivali.

U subotu navečer, kada ga je Hitna pomoć dovezla na KBC Zagreb, bilo je malo problema s hranjenjem, odnosno, odbijao je hranu. No sada je sve kako treba, dječačić uredno jede i čeka svoju daljnju sudbinu.

Na KBC-u Zagreb je hospitaliziran pod, kako s to službeno kaže, socijalnim indikacijama. No nema nikakvog razloga da ostane u bolnici, budući da je posve zdrav.

Procedura dalje ide tako da nadležni centar za socijalnu skrb obavijesti Dječji dom u Nazorovoj, a potom iz Doma kontaktiraju KBC Zagreb te dogovore preuzimanje djeteta. U bolnici očekuju da će se sve riješiti kroz sljedećih nekoliko dana.

Do tada će maleni N 2021 0297955 N dobivati svu njegu i skrb na bolničkom odjelu, piše 24sata.


Komentari